3 e persbericht van dinsdag 23 november 2004

Eindhoven 23-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van slaan met krik aangehouden

Dinsdag om 8.05 uur is in zijn woning in Strijp een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een mishandeling op 15 september van dit jaar. Op die dag kregen twee automobilisten op de Noord Brabantlaan ruzie. Een 46-jarige automobilist uit Eindhoven kreeg daarbij klappen met een autokrik en werd bedreigd met de dood. Zijn auto liep daarbij ook schade op. Een vrouwelijke passagier van de man die de klappen uitdeelde, maakte een eind aan de vechtpartij door tussen hen in te gaan staan. Hierna stapten de man en de vrouw in een witte Volkswagen Polo en reden weg in de richting van de Tilburgseweg Oost. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis moeten laten verzorgen aan een hoofdwond. De politie kon de verdachte na onderzoek aanhouden. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Automobilist moet rijbewijs inleveren

Een 40-jarige automobilist uit Nuenen moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 19.55 uur op de Zeelsterstraat betrapt was op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles

Dinsdag tussen 8.45 en 12.05 uur is op de Rijpelbergseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 974 passanten reden er 34 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 mag.

Op de Vossenbeemd is dinsdag tussen 13.00 en 15.30 uur op snelheid gecontroleerd. 1441 voertuigen passeerden het controlepunt en 54 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 78 km/u. 50 is toegestaan.

Best: Overstekende fietster gewond na aanrijding

Een 14-jarige meisje uit Oirschot is dinsdag om 14.35 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oirschotseweg. Het meisje maakte deel uit van een groep fietsers. Zij stak de weg over toen een personenauto met een 18-jarige Bestenaar achter het stuur aan kwam rijden. Hij kon niet op tijd remmen en kwam in botsing met haar. Het meisje is met hoofd- en beenletsel in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Leende: Hennepkwekerij ontdekt

Na een onderzoek door de politie Cranendonck is dinsdag rond 10.00 uur een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij met 738 planten was in een woning aan de Strijperdijk opgezet. De planten en apparatuur zijn in beslaggenomen. De bewoner, een 42-jarige man, is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De stroom was illegaal afgetapt. Het energiebedrijf is in kennisgesteld.

Valkenswaard: Drie vuurwerkkopers bekeurd

Bij controles op de Luikerweg zijn dinsdag drie personen betrapt op het vervoeren van vuurwerk. De betrapte personen zijn een 45-jarige vrouw uit Veldhoven, een 29-jarige man uit Heeze en een 52-jarige man uit Beetgumermolen. Ieder had een hoeveelheid vuurwerk in België gekocht. Hierbij was ook illegaal vuurwerk. In totaal is vuurwerk voor zon 700 euro in beslaggenomen. Tegen de vier vuurwerkkopers is proces-verbaal opgemaakt. De controle gebeurde in samenwerking met het landelijke vuurwerkteam. In de komende weken zullen vaker controles plaatsvinden in de grensstreek.

Veldhoven: Vijf aanhoudingen in woning met henneptoppen

De geur van hennep leidde de politie dinsdagmiddag naar een woning aan de Hoogepat. Toen de politie de woning binnen kwam waren vijf personen aanwezig, een 23-jarige man en een 24-jarige vrouw (de bewoners), een 28-jarige man uit Eindhoven en twee mannen van 23 en 24 jaar oud uit Geldrop. In de woning werd ruim 20 kilogram henneptoppen gevonden. Verder veel restmateriaal van de hennep, enkele grammen harddrugs en materialen die duiden op handel in harddrugs. De vijf verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Veldhoven: Inbreker gepakt

Dinsdag om 7.40 uur is in een woning in Eindhoven een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 28 op 29 oktober van dit jaar heeft ingebroken in een school aan de Kanteel in Veldhoven. Daar werden een computer, acht computerschermen en een radio-cassetterecorder weggenomen. De politie zat de man toen op de hielen maar hij kon ontkomen. Daarbij liet hij wel zijn auto met de gestolen spullen achter. De man kon vandaag na onderzoek aangehouden worden. Hij is de cel ingegaan.