NATIONAAL FONDS KINDERHULP

Nationaal Fonds Kinderhulp wint Socutera-prijs 2004

Op het 40-jarig jubileumseminar van Socutera in de Bali in Amsterdam werd gisteren (23 november) de 2e editie van de Socutera-prijs uitgereikt aan Kinderhulp. De jury koos de Socutera-spot van Kinderhulp uit de spots van alle goede doelen, die het afgelopen jaar van de zendtijd van Socutera gebruik hebben gemaakt. De jury vond de spot van Kinderhulp erg in balans, sterk in eenvoud, actueel en heel concreet.

Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, nam de prijs (een bronzen beeld en een extra uitzending) in ontvangst van juryvoorzitter Ria Bremer. De vakjury bestond verder uit onder andere Marieke Schoenmakers (directeur van de Ned. Film & Televisie Academie), Els Prins (directeur van de Stichting De Ombudsman) en Conny Baardwijk (hoofd kwalitatief onderzoek van de NOS). Het rapport van de jury en de spot van Kinderhulp zijn te zien op www.socutera.nl.

Kinderhulp zet zich in voor kinderen die te maken krijgen met professionele jeugdzorg, meestal als gevolg van problemen thuis. Soms kunnen deze kinderen niet meer thuis blijven wonen (vanwege mishandeling, verwaarlozing, incest), maar gaan naar een tehuis of pleeggezin. Daar ontbreekt het vaak aan voldoende budget voor de extra dingen, die voor de meeste kinderen gewoon zijn. Een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub of een cadeautje met Sinterklaas (actie Pepernoot, zie www.kinderhulp.nl ). Kinderhulp springt dan financieel bij voor een beetje gewoon geluk.

In een periode waarin meer aandacht is geweest voor kindermishandeling is de prijs voor Kinderhulp erg actueel. In de spot van Kinderhulp is onder meer een tekst te zien over Kees, Kees kreeg nooit veel thuis......behalve klappen. In Nederland krijgen 50.000 kinderen te maken met kindermishandeling. Maar liefst 50 kinderen overlijden aan de gevolgen daarvan.

///////

Voor meer informatie over het Nationaal Fonds Kinderhulp, bel 0570 611 899, Marion Reuvers of Jan Wezendonk. Voor meer informatie over Socutera, bel 070 326 26 28.

24 nov 04 09:31