Gemeente Haarlem


03 november 2004
Sector SB / Communicatie

294/2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Verhalen van Heimwee

Verhalen van Heimwee door bekende en onbekende verhalenvertellers zijn op woensdag 24 november te horen op de Doelenzolder van de Centrale Bibliotheek, Gasthuisstraat 32.
De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 22.30 uur.

De Stadsbibliotheek is van oudsher een schatkamer waar talloze verhalen in druk worden bewaard. Speciaal in het kader van HEIMWEE in Haarlem worden verhalen tot leven gebracht door gedreven vertellers.

De sfeervolle Doelenzolder is de plek waar de vertellers aantreden. Hun persoonlijke heimweeverhalen zijn geselecteerd uit de inzendingen die zijn binnengekomen na een oproep van de Stadsbibliotheek. Het publiek krijgt dus de beste en meeslependste verhalen te horen. Bijvoorbeeld over het verlangen naar Indië, naar de veilige plekjes uit je kindertijd, naar vroeger, naar je geliefden..
Ook bekende verhalenvertellers, onder wie Jan Siebelink, Alma Huisken en
Rob van der Linden, zullen optreden. De avond wordt omlijst met muziek van 'Fado & Guitarras de Portugal' en een hapje en een drankje. De gastvrouw is Gerda Havertong.

De toegang is gratis. Kaartjes kunnen worden opgehaald tot en met maandag
22 november bij de balie van de Centrale Bibliotheek.

Deze avond maakt deel uit van het project Heimwee in Haarlem. Initiatiefnemer en organisator van dit project is beeldend kunstenaar Michèle Baudet. Aan dit project doet een groot aantal organisaties in Haarlem mee, waaronder de Stadsbibliotheek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------