Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Huis voor de Sport Groningen organiseert informatie- en inspraakavond over 'sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking'

In het kader van het provinciale project '3 x MEER' organiseert het Huis voor de Sport Groningen op woensdag 24 november 2004 een informatie- en inspraakavond in De Tibbe, Kegel en Zalencentrum, Kees de Haanstraat 73, 9611 HS Sappemeer. Het doel van deze bijeenkomst is de inwoners van de provincie Groningen meer te betrekken bij het onderwerp 'sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking'.

Persbericht

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur Opening Inleiding:
Het stimuleren van sporten en bewegen voor
mensen met een verstandelijke beperking is
heel erg noodzakelijk!
Video sport- en beweegmogelijkheden/aanbod
In de regio
20.30 uur Pauze met informatiestands
21.00 uur Beantwoorden vragen en discussie over wensen en behoeften in de betreffende regio
22.00 uur Vaststellen wensen en behoeften, aanpak en afsluiting

De inspraakavond is voor een ieder, die zich bij dit onderwerp betrokken voelt, gratis toegankelijk. Opgave tot 18 november: telefoon 0598-323200

'3 x MEER'
Het doel van het provinciale stimuleringsproject '3 x MEER' is Groningers met een beperking of een chronische aandoening meer te laten bewegen en sporten. De titel heeft betrekking op:
- MEER mensen met een beperking of chronische aandoening gaan/kunnen
- MEER verspreid over de provincie Groningen bij
- MEER aanbieders sporten en bewegen.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat slechts 1 procent van de circa 140.000 mensen met een beperking of chronische aandoening in de provincie Groningen structureel of in georganiseerd verband beweegt/sport. Het project '3 x MEER', dat in totaal vier jaar bestrijkt, omvat een aantal activiteiten om juist deze groep mensen aan te zetten tot meer bewegen en sporten. Eén van die activiteiten is het houden van 17 informatie- en inspraakavonden verspreid over de provincie Groningen in november en december van dit jaar.

Meer informatie over het project '3 x MEER' is te vinden op www.groningenbeweegt.nl

sluiten