Gemeente Voorschoten

Persberichten - Burgemeester Verver reikt prijzen uit voor kleurwedstrijd Wessie
Uitgebracht op: maandag 15 november 2004

Burgemeester Verver reikt op woensdagmiddag 24 november om 16.00 uur de prijzen uit voor de kleurwedstrijd met Wessie, de wijkinbreker als onderwerp. Alle ingezonden kleurplaten worden opgehangen in de hal van het gemeentehuis. Iedereen die meegedaan heeft, krijgt een uitnodiging om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn.

De afgelopen weken kregen kinderen van de Voorschotense basisscholen de gelegenheid hun versie van de cartoon Wessie te maken. Kleuren, knippen en plakken, alles mocht zolang het logo maar herkenbaar was. Er zijn veel mooie Wessie-kleurplaten ingeleverd.

De stripfiguur Wessie is het logo voor een project dat gemeente, politie en woningbouwcorporaties De Sleutels van Zijl en Vliet en Woonzorg Nederland in 2003 zijn gestart. Wessie is een inbraakpreventieproject met als doel inwoners in Voorschoten kennis te laten maken met beveiligingsmaatregelen. Met behulp van goedgekeurd hang- en sluitwerk is de kans op inbraak namelijk veel kleiner. Het pakket van maatregelen is samengesteld door de landelijke politie en heet Politiekeurmerk Veilig Wonen. In Leiden draait Wessie al enkele jaren en is het project zeer succesvol.


- einde bericht -