Gemeente Zwolle

Stemmen op een idee, voor een betere Veerallee

Net als in Assendorp en Zwolle Zuid, kunnen ook de bewoners van de Veerallee stemmen op ideeën - aangedragen door medewijkbewoners - die hun wijk, buurt of straat beter, leuker en veiliger maken. Dit maal niet in het kader van het Experiment Wijkbudgetten, maar als onderdeel van de wijkanalyse. De gemeente stelt voor de Veerallee ¤ 10.000,- beschikbaar om ideeën uit te voeren. De ideeën zijn bekend: woensdag 24 november aanstaande is de verkiezingsavond.

De gemeente heeft in het kader van de wijkanalyse (onderdeel van het wijkgericht werken) ¤ 10.000,- beschikbaar om ideeën uit te voeren die bijdragen aan het verbeteren en vergroten van het woon- en leefklimaat de Veerallee. De komende maanden gaat de gemeente een wijkanalyse opstellen. Deze analyse beschrijft een aantal thema's dat belangrijk is voor de leefbaarheid in de wijk, nu en in de toekomst. Het duurt nog even voordat de wijkanalyse voor de Veerallee klaar is. Dat neemt niet weg dat er nu al ideeën uitgevoerd kunnen worden die bijdragen aan een betere, veiligere en leukere straat, buurt of wijk. De wijkvereniging en de gemeente hebben medio september alle bewoners van de Veerallee opgeroepen om ideeën in te dienen voor een betere wijk, buurt of straat. Deze oproep heeft geresulteerd in een lijst met verkiesbare ideeën.

Verkiezingsavond: woensdag 24 november
Tijdens de verkiezingsavond (gecombineerd met het reguliere wijkplatform) presenteren de idee-indieners op geheel eigen wijze hun plannen. Dit gebeurt tussen 20.00 en 21.00 uur. Dan kan tevens gestemd worden. Tussen 21.00 en 21.45 worden de stemmen geteld. In de tussentijd worden de agendapunten van het reguliere wijkplatform behandeld. Het tellen van de stemmen levert een rangorde op. Het aantal ideeën dat uitgevoerd kan worden, hangt af van de kosten van de gekozen plannen. Omstreeks 21.45 uur maakt wijkwethouder Jaap Hagedoorn de winnaars bekend.

Verkiesbare ideeën
Er zijn in totaal 72 ideeën ingediend door 41 bewoners. Tien van deze ideeën zijn inmiddels al uitgevoerd of zullen komende winter worden uitgevoerd in het kader van het reguliere beleid en onderhoud. Alle ideeën zijn door de wijkvereniging en de gemeente getoetst aan de spelregels. Na de toetsing zijn er acht verkiesbare ideeën overgebleven. Sommige ideeën zijn aan elkaar gekoppeld omdat ze hetzelfde zijn of overeenkomsten vertonen.

Stemmen
Deze week ontvangen alle huishoudens in de Veerallee een folder op de deurmat met daarbij twee stemkaarten. Bewoners kunnen de ingevulde stemkaart tussen 20.00 en 21.00 uur inleveren op de verkiezingsavond. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Mensen die 's avonds verhinderd zijn, kunnen overdag (tussen 09.00 ? 18.00 uur) hun ingevulde stemkaart inleveren op één van de onderstaande adressen:
Dhr. J. Pot, Prinses Beatrixstraat 32
Dhr. J. Huisman, Prinses Julianastraat 14

Er mag één stemkaart per persoon worden ingeleverd. Per adres mogen twee stemkaarten ingeleverd worden. Stemkaarten waarop meerdere ideeën vermeld staan, worden niet meegeteld worden.


---