Gemeente Eemsmond


Vrijwilligersdag Eemsmond 2004
woensdag 17 november 2004

Op woensdag 24 november 2004 vindt in de gemeente Eemsmond de jaarlijkse vrijwilligersdag plaats. Op deze dag zet de gemeente Eemsmond een aantal van haar vrijwilligers in het zonnetje om hen te bedanken voor hun inzet. Dit jaar is het de beurt aan de vrijwilligers van de Menkemaborg, het Hoogeland museum en de culturele raad.

De vrijwilligers van de Menkemaborg geven voornamelijk rondleidingen, maar worden ook ingeschakeld voor verschillende (onderhouds)werkzaamheden in en om het museum. De vrijwilligers van het Hoogeland museum verrichten onderhouds- en
schoonmaak-werkzaamheden en doen de kaartverkoop. In de culturele raad zijn de leden actief bij het organiseren van activiteiten op het gebied van toneel en theater, concert en muziek, literatuur, beeldende kunst en de kunstuitleen. In totaal worden op 24 november 46 vrijwilligers door de gemeente. ontvangen.

Programma
De vrijwilligers worden op 24 november aanstaande ontvangen door het college van burgemeester en wethouders in de Schutstal van het Hoogeland museum. Daarna is er gelegenheid om een DVD-presentatie te bekijken en een bezoek te brengen aan een aantal panden in het Hoogeland museum. Aansluitend wordt er gezamenlijk een hapje gegeten.

Sinds 2002
De vrijwilligersdag in Eemsmond bestaat sinds 2002. In totaal zijn in de afgelopen jaren ruim 200 vrijwilligers van diverse organisaties door de gemeente ontvangen.