Ingezonden persbericht


Utrecht, 22 november 2004

BEKENDMAKING MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMER VAN HET JAAR

STICHTING HUIS OF COMBIWEL

Op woensdagmiddag 24 november wordt in Figi te Zeist de Maatschappelijk Ondernemer van het Jaar 2004 bekend gemaakt. Stichting Huis voor dak- en thuislozen in Groningen en Combiwel, welzijnsorganisatie in Amsterdam, zijn de genomineerden. Deze jaarlijkse prijs is voor één van de 2000 MOgroep-leden (Welzijn, Kinderopvang of Jeugdzorg) met ondernemerszin en -geest.

Stichting Huis voor dak- en thuislozen heeft voor ongeveer 300 daklozen in Groningen een wasplaats, een verzorgingssalon, een medicatiepunt, een ziekenboeg en een voorziening voor tandverzorging. De voorzieningen zijn verspreid over de stad en Stichting Huis werkt samen met de universiteit, huisartsen, thuiszorg en verslavingszorg. Combiwel (welzijn en kinderopvang) werkt in een zeer diverse en multiculturele wijk in stadsdeel Oud-Zuid. De genomineerde heeft een ontmoetingscentrum voor dementerende ouderen en hun mantelzorgers, een brede school met welzijnswerk, een project waarin kinderen hun zelfvertrouwen opkrikken en een kinderdagverblijf in een winkelcentrum. Het kinderdagverblijf De Gouden Koets, is een publiek private samenwerking tussen Combiwel, Ahold, Albert Heijn, het stadsdeel, de gemeente en andere ondernemers. Er wordt ook voor een kleine uurprijs opvang geboden aan kinderen van winkelende ouders. De prijs, een bronzen beeld, wordt om 16.00 uur uitgereikt door mw J. Klijnsma, wethouder van gemeente Den Haag en lid van de onafhankelijke jury.

Jaarcongres
De middag begint om 13.30 uur met het jaarcongres van de MOgroep over Ondernemen en Innoveren. Innovatie kan de economische en maatschappelijke waarde van ondernemers vergroten. Het vraagt nieuwsgierigheid en alertheid op de omgeving. Maar ook creativiteit en anders durven denken en doen. De presentaties prikkelen en inspireren.


---

Perscontacten:
Gemma Lenders, 030 - 298 34 42 of 06 - 533 23 759
Meer informatie en programma: www.mogroep.nl