Ingezonden persbericht


|Persbericht                     |                                |
|Cabaretfestival Cameretten 2004 Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam                |                                |
Nog maar een paar dagen en dan is het weer zover: Cameretten 2004 gaat van start. Dit jaar is alweer de 39e editie van het oudste cabaretfestival dat ons land kent. Van 24 t/m met 27 november zal het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam worden omgebouwd tot een echt Camerettentheater.

Het festival heeft in haar geschiedenis al heel wat keren aan het begin van de loopbaan van bekende cabaretiers gestaan. Iedereen kent namen als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Paul de Leeuw, Plien & Bianca en Herman Finkers, maar dit zijn slechts enkele cabaretiers die hun doorbraak bij Cameretten hebben beleefd. Wordt er dit jaar een nieuwe naam aan dat rijtje toegevoegd?

Het Cameretten cabaretfestival is opgebouwd uit drie voorronden en een finale. Tijdens de voorronden krijgen drie maal drie deelnemers de gelegenheid hun talent te showen voor het publiek en de jury. Elke avond wordt door een andere presentator aan elkaar gepraat en wordt afgesloten met een spetterend gastoptreden.

Programma:

Woensdag 24 november

Presentatie: Pieter Jouke (Comedytrain, schrijft voor VARA Laat) Deelnemers: ManManMan, Sophie van Hoytema en Gerard O. Gastoptreden: Howard Komproe

Donderdag 25 november

Presentatie: Wilfred Genee (RTL5 sportprogramma's, RTL Boulevard) Deelnemers: Sharon Simon, Ted Griffioen en Bert & Aron Gastoptreden: Ruben & Nathan

Vrijdag 26 november

Presentatie: Toine van Peperstraten (Studio Sport, Radio Veronica) Deelnemers: Anuar Aoulad Abdelkrim, Nathalie Baartman en Olaf en Jasper Gastoptreden: Roué Verveer

Zaterdag 27 november

Als presentator voor de finale avond is gekozen voor Sjoerd Pleijsier, bekend van 'Toen was geluk heel gewoon'. Het Groot Niet Te Vermijden zal er deze belangrijke avond voor zorgen dat het publiek voor de prijsuitreiking nog even haar zinnen kan verzetten.

De jury maakt vrijdag 26 november bekend welke drie deelnemers doorgaan naar de finale op zaterdag 27 november. Deze drie zullen dan gaan strijden om de publieksprijs, persoonlijkheidsprijs en de Douwe-Egberts juryprijs van Cameretten 2004.

Er gaan nog kaarten in de verkoop voor 24, 25 en 26 november. Voor reserveringen kunt u bellen naar de kassa van het Luxor theater: 010-4843333. Voor iedere avond geldt: aanvang 20.00u

Extra bericht:

Rotterdam e.o. zal vanaf 17 november behangen zijn met de prachtige foto's/ posters (gemaakt door Cornelie Tollens) van de negen deelnemers.

Stichting Cameretten tel: 010-2141451 / 06-46097424 Mail: publiciteit@cameretten.nl
t.a.v. Renee Trijselaar
Evt. kunnen wij de foto's/ posters van de deelnemers toemailen voor publicatie

---- --