Ingezonden persbericht


Utrecht, 23 november 2004

Onthulling jubileumposter Kindertelefoon aansluitend op themaweek 'Geheim Geweld'

Al 25 jaar kunnen kinderen en jongeren met al hun vragen en problemen bij de Kindertelefoon terecht, gratis en anoniem. Zoals in de afgelopen themaweek 'Geheim Geweld' aan de orde is geweest, geldt dit ook voor vragen/verhalen die gaan over mishandeling. Gelukkig weten steeds meer kinderen en jongeren de Kindertelefoon te bereiken. In 2003 werden er 140.000 gesprekken gevoerd. Hiervan ging ruim 9300 over een vorm van kindermishandeling.

Maar niet alleen over kindermishandeling kunnen kinderen en jongeren met de Kindertelefoon bellen. Om die reden heeft zij in het jubileumjaar een prijsvraag uitgeschreven. De opdracht was een poster te ontwerpen waarop je in één blik kan zien waar je de Kindertelefoon allemaal voor kan bellen. Duizenden posters kwamen binnen. Door te stemmen via de websites van Z@ppelin en Kaboem kon heel Nederland zelf bepalen welke poster zij de mooiste vonden.

De winnende poster is gemaakt door Kevin Smeeing uit Amersfoort. Hij is leerling van het Johan van Oldenbarneveldt Gymnasium en ontwierp de poster 'effe belle'.

Samen met 'Kindertelefoon vriendin' Anouchka van Miltenburg (VVD 2e kamerlid) zal hij op 24 november deze poster officieel op zijn school onthullen. De poster zal daarna overal in het land te zien zijn in abri's, op scholen en in bibliotheken. Het nummer vinden hoeft dan voor niemand een probleem te zijn: 0800 - 0432, dagelijks van 14.00 tot 20.00 uur.

Noot voor de pers -