THE GALLERY


The Gallery donkersloot presenteert: Steve Kaufman

met o.a. zijn laatste werk: Barbie, Dali, De Sopranos, De Godfather, Mohammed Ali, Madonna, Marilyn Monroe en vele, vele anderen

Opening expositie woensdag 24 november 2004 om 17.00 uur ( tot 19.00 uur)

Leidsegracht 76, Amsterdam

Telefoon: + 31 20 5722 722 (vanaf 12.00 - 24.00 uur iedere dag)

De opening wordt o.a. boksend verricht.

Voormalig assistent van Andy Warhol Prince of Pop Art STEVE KAUFMAN is op dit moment één van de meest succesvolle van alle hedendaagse Pop Kunstenaars. Naar aanleiding van 11 september creëerde STEVE KAUFMAN het 11th September Memorial .

Ook realiseerde Kaufman: Ceasars 35 Year History een 3 dimensionale 400 x 15 inches geschilderde canvas muur voor Ceasars Palace in Las Vegas.
STEVE KAUFMAN is één van de officiële kunstenaars van Clevelands Rock en Roll HALL of FAME. In 2002 creëerde hij een 10 voet grote Fender gitaar.

Kaufmans uitverkochte FRANK SINATRA portretten waren de enige - door de Sinatra familie - geautoriseerde afbeeldingen van Frank Sinatra. Van deze afbeeldingen verscheen 1 op de cover van de laatste Sinatra CD RAT PACK at the SANDS.

Op verzoek van Campbell Soup Company en als eerbetoon aan zijn mentor en voorganger, Andy Warhol, creëerde Kaufman een nieuwe serie Pop Art Campbell Soup Blikken voor het 100 jarig bestaan van Campbell.

Kaufmans kunst hangt o.a. in THE WHITE HOUSE, SPAGO restaurant in Los Angeles, Ceasars Palace in Las Vegas en in meer dan 600 galeries in de Verenigide Staten, 16 galeries in Japan en 22 galeries in Europa.

Steve Kaufmans kunst atelier huurde gedurende de laatste 9 jaar 752 ex gang leden (kinderen), waardoor deze een inkomen konden genereren en hun leven weer op de rails konden zetten.

De werken van Steve Kaufman (origineel olie op canvas of gedeeltelijk zeefdruk en geschilderd) betreffen vaak klassieke iconen zoals Marilyn Monroe, Muhammed Ali, Frank Sinatra, maar ook hedendaagse zoals BONO, JOHN TRAVOLTA, OSCAR DE LA HOYA en CELINE DION.

Tegenwoordig schenkt Kaufman jaarlijks aan 170 verschillende goede doelen. Kaufman is bezig een tweede Art studio op te zetten in Las Vegas in samenwerking met de Las Vegas Correction System. (eveneens voor minderjarige ex gedetineerden en ex gangleden).

BRON: NEW YORK TIMES

De samenwerking tussen Steve Kaufman en Galerie Donkersloot dateert nog uit de begintijd van de galer ie.Naeeneerstesoloexpositie, vond een (tweede) duo expositie plaats met HERMAN BROOD welke werd geopend door Majoor Boshardt.

THE GALLERY donkersloot
Leidsegracht 76
1016 CR AMSTERDAM
tel. + 31 20 5722 722 (tussen 12.00 en 24.00 uur) website: www. gallerydonkersloot.nl
fax + 31 20 5722 723

INDIEN U VOORTAAN SNELLER EN RECHTSTREEKS OP DE HOOGTE WENST TE

WORDEN GEHOUDEN VAN DE ACTIVITEITEN VAN THE GALLERY

donkersloot, Email s.v.p. uw Email adres naar: gallerydonkersloot@hetnet.nl

23 nov 04 16:40