Politie Hollands Midden

Attentie redactie! Donderdag 25 november verschijnen er geen persberichten. Het bureau communicatie is die dag afwezig. Het bureau is die dag dus ook telefonisch niet bereikbaar. Voor die dag geldt de persalarmregeling. De piketfunctionaris is uitsluitend voor dringende zaken bereikbaar volgens deze piketregeling.


---

Hillegom - Politie houdt doorrijder aan Een 50-jarige automobilist uit Hillegom werd dinsdagavond 23 november door de politie aangehouden als verdachte voor het doorrijden na aanrijding. De auto met het kenteken op zijn naam gesteld reed rond 22.55 uur op de kruising Leidsestraat met de Olympiaweg tegen een 32-jarige automobilist uit Nieuw Vennep aan en reed door. Er ontstond alleen materiële schade. De man uit Nieuw Vennep noteerde het kenteken. De politie hield de man kort daarop aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en ontkende gereden te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden - Politie houdt verdachten van inbraak aan De politie hield woensdag 24 november rond 05.00 uur in de Merenwijk twee mannen uit Katwijk en een man uit Leiden aan als verdachten van een inbraak in het gezondheidscentrum aan de Bernhardkade. De politie kreeg rond 04.50 uur een inbraakmelding. Agenten zagen dat er bij het centrum een auto met hoge snelheid wegreed en zetten de achtervolging in. De auto reed zich vast bij het volkstuinencomplex 'Ons Buiten' aan het Marowijnpad. De Katwijkers ( 48 en 40 ) sprongen uit de auto, gingen een sloot door om uit de handen van de agenten te blijven maar moesten uiteindelijk op de Kiekendiefhorst en de Milanenhorst in de agenten hun meerdere erkennen. De Leidenaar ( 45 ) werd in de auto aangehouden. In de auto werd een flatscreen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Alphen a/d Rijn - Automobiliste rijdt zonder rijbewijs en onder invloed De politie hield op woensdag 24 november rond 02.35 uur op de Staalweg een 21-jarige automobiliste uit Utrecht aan als verdachte van het rijden onder invloed. Haar ademanalyse kwam uit op 560 ug/l (limiet 220 ug/l). De vrouw bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Aar Vuurwerk in beslaggenomen

De politie heeft dinsdagavond, 23 november, op twee adressen in de gemeente Ter Aar een hoeveelheid illegaal vuurwerk inbeslaggenomen. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Het vuurwerk, waaronder 113 nitraatbommen, 14 lawinepijlen, 100.000 klapper, 106 strijkers en siervuurwerk, zal worden vernietigd. De politie heeft inmiddels de verdachten, een 21-jarige man en een 14-jarige jongen, inmiddels gehoord en maakt proces verbaal op tegen hen.

Waddinxveen - Automobilist raakt te water Een 27-jarige man uit Westervoort raakte op dinsdag 23 november rond 20.10 uur met zijn auto van de Zwarteweg en kwam tot stilstand in een sloot. Waarom de man met zijn auto van de weg raakte is niet duidelijk geworden. Hij kon, evenals een 32-jarige man uit Waddinxveen die bij hem in de auto zat op eigen kracht uit de auto komen. Een hond werd eveneens op het droge gebracht. De Waddinxvener werd nog wel voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda omdat hij bij het redden van de hond mogelijk slootwater had binnengekregen.

--------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 24 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --