Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 24 november 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Sint Luciabaai 68, dakkapel voorzijde aanbrengen.

BOUWVERGUNNING verleend

Verzenddatum 15 november 2004:
Bilderdijkstraat 41, dakkapel achterzijde veranderen.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 15 en 17 november 2004:
Van Speykstraat 15 1 schijnacia
Lentedans 34 1 kronkelwilg
Wisselspoor 263 1 blauwe ceder
Rijndal 20 1 watercipres en 1 berk
Papiermolen 13 1 treuriep, 1 Japanse lork, 1 schijnacacia en 1 perenboom.
Rogaland 19 1 berk, 2 sierkersen en 1 dwergcipres

Door de gemeente zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Atolpad achterzijde Aleoeten 1 populier
Ter hoogte van Waaierdans 47/49 1 schijnacia

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KERSTPARADE

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Capelle aan den IJssel, ieder voor zover bevoegd, maken bekend dat zij een vergunning hebben verleend voor het houden van een Kerstparade alsmede een evenement op het Stadsplein op:

vrijdag 17 december 2004 van 16.00 tot 21.00 uur.

De Kerstparade start om 19.00 uur vanaf de Merellaan (Pauluskerk) en gaat vervolgens via de Roekstraat rechtsaf de Fluiterlaan op, dan linksaf naar de Rivierweg en eindigt op het Stadsplein. De stoet vertrekt vervolgens met kinderen en lampionnen vanaf het Stadsplein via de Rivierweg rechtsaf naar de Fluiterlaan, rechtsaf naar de Kerklaan, rechtsaf naar de Reigerlaan, rechtsaf naar de Rivierweg en eindigt weer op het Stadsplein. Daar ontbindt de stoet zich en de wagens gaan dan via de Rivierweg rechtsaf naar de Fluiterlaan, linksaf naar de Roekstraat en naar de Merellaan (Pauluskerk).

TIJDELIJKE REFERENDUMWET
Over de onderstaande besluiten kan, op verzoek, een referendum worden gehouden

Wet werk en bijstand
Het college maakt bekend dat de gemeenteraad op 1 november 2004 het hieronder genoemde besluit heeft genomen. Over dit besluit kan een referendum (volksraadpleging) op grond van de Tijdelijke referendumwet worden gehouden. Kiesgerechtigde inwoners kunnen hiertoe persoonlijk bij het hoofd of de seniormedewerker van de afdeling Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen.

De Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand Toelichting: Deze verordening regelt de ondersteuning die de gemeente biedt bij de arbeidsinschakeling van werkzoekenden, zowel met als zonder uitkering.
Inwerkingtreding: de verordening treedt op 1 januari 2005 in werking.

Tegen de besluiten over het wel of niet referendabel verklaren van raadsbesluiten kan binnen zes dagen na de datum van deze publicatie beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

De besluiten en verordeningen liggen met bijbehorende stukken ter inzage bij het Informatiecentrum. Daar is ook meer informatie te verkrijgen over de Tijdelijke referendumwet. Op verzoek kan tegen betaling een kopie van de besluiten verkregen worden.

De kapvergunningen en de besluiten en verordeningen betreffende de Wet werk en bijstand liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.