Gemeente Haarlem


24 november 2004

315/2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoon
E-mail
Nummer
Onder particulier opdrachtgeverschap bouwt Haarlem 55 eengezinswoningen aan de Doctorshof Boerhaavelaan

Het college van B&W heeft dinsdag 23 november de projectopdracht Doctorshof Boerhaavelaan vastgesteld. Dit behelst o.a. een programma van eisen en het stedenbouwkundig ontwerp.

Het project Doctorshof Boerhaavelaan behelst het vervangen van de locatie van het voormalige verpleeghuis Overspaarne door een duurzame woonbuurt. Het primaire doel bij de ontwikkeling van de Doctorshof Boerhaavelaan is het creëren van een hogere doorstroming op de Haarlemse woningmarkt door het bouwen van eengezinswoningen in het middeldure segment. De percelen worden verkocht ten behoeve van particulier opdrachtgeverschap.

Het plangebied wordt begrensd door de Boerhaavelaan, de Ingen Houszstraat, de Sandifortstraat en de Gerard van Waardstraat. Het plan omvat de bouw van 55 eengezinswoningen in een aaneengesloten bebouwing, waarvan 10 patio- woningen, 29 woningen bestaande uit 2 lagen met mogelijkheid van een kap en 16 woningen van 3 lagen met mogelijkheid van een kap. Dit zijn koopwoningen met een koopprijs van maximaal ca. E 250.000, prijspeil 2004. Terwille van de betaalbaarheid van de woningen wordt het parkeren grotendeels op openbaar gebied opgelost. Voor dit project komen voldoende parkeerplaatsen. Ook een kinderspeelplek en twee doorgaande fietsroutes maken onderdeel uit van het plan. De bestaande voetbal- en basketbalkooi worden verplaatst. De individuele woonwensen kunnen binnen het casco worden gerealiseerd. De verschijningsvorm zijn aaneengesloten blokken waarbinnen de casco's identiek zijn.

In het dit project wordt gestreefd naar een optimalisatie van het ruimtegebruik en de sociale veiligheid. Dit komt tot uitdrukking in de hogere dichtheid, de compacte maatvoering, de oriëntatie van de bebouwing en de strikte scheiding openbaar - privé. Daarnaast zullen uitgangspunten van levensloopbestendige woningen mogelijk in het ontwerp worden meegenomen voor zover dit bij het gekozen woningtype financieel haalbaar is. Qua bebouwing en ontsluiting zal de Doctorshof Boerhaavelaan aansluiten op de bestaande woonomgeving van Boerhaavewijk-noord. Straten, pleinen en andere openbare ruimtes krijgen ieder een duidelijke vorm met een eigen herkenbare inrichting.

sector Stedelijke Ontwikkeling
Colette Laddé, communicatieadviseur
023-5113581
c.ladde@haarlem.nl


---- --