Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 24 november 2004

OTS gebruikt routingsoftware van Map&Guide voor Traffic-Control

Vanaf 1 november 2004 werkt OTS International B.V. samen met PTV-Ordis, specialist in transportplanning systemen. OTS uit Haarlem levert branche-ondersteunende softwareproducten voor de transport- en logistieke sector. Voor het product Traffic-Control -een totaaloplossing voor het real-time volgen, navigeren en aansturen van voertuigen, personen en objecten- kiest OTS voor map&guide-iNet Server van Map&Guide, een van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping- en routingsoftware. In Nederland is de verkoop van Map&Guide producten in handen van PTV-Ordis in Breukelen.

Traffic-Control (www.traffic-control.nl) richt zich met haar diensten primair op de zakelijke markt. De voertuigoplossing werkt op diverse PDA's die uitgerust zijn met Microsoft Windows (CE, PocketPC of SmartPhone), en welke voorzien zijn van een GPRS functie. Door gebruik te maken van de laatste technologie op het gebied van satellietnavigatie, datacommunicatie, hard- en software biedt Traffic-Control een uitbreidbare en betrouwbare oplossing voor het real-time volgen, navigeren en aansturen van voertuigen, personen en objecten. Via een persoonlijke web toegang kan een klantenlijst met adressen ingevoerd worden. Vervolgens selecteer je via de dienst Routeplanning een lijst met geoptimaliseerde adressen. Deze worden doorgestuurd naar de PDA of boordcomputer van een bepaald voertuig. Vervolgens berekent het navigatiesysteem de route naar het ingevoerde adres. Op basis van de GPS posities wordt de afgelegde route geregistreerd en vervolgens opgeslagen op de Internet server van Traffic-Control. De gegevens worden gecombineerd met de kilometerstand die de bestuurder ingeeft bij het in- en uitschakelen van het systeem.

efficiency en gestandaardiseerde managementrapportages Door het gebruik van Traffic-Control kan een bedrijf efficiënter plannen, navigeren en monitoren. Het is mogelijk om aan de hand van de verzamelde gegevens gestandaardiseerde management rapportages te maken over bijvoorbeeld het aantal privé gereden kilometers, zakelijk gereden kilometers, laad/lostijd en pauze. De bestuurder hoeft de adressen niet meer handmatig in te voeren en wordt automatisch naar het volgende adres geleid. Via het navigatiesysteem wordt alles op tijd aangegeven met minder omrijdkilometers als resultaat. Aankomsttijden, statussen, bestemmingen, snelheden, vertragingen en calamiteiten kunnen via het web op elk moment centraal worden bekeken, opgelost en/of aan de klant worden doorgegeven.

map&guide iNETServer
Met de mapping en routingcomponenten van map&guide iNETServer zijn maatwerktoepassingen mogelijk die toegankelijk zijn voor alle klanten en collega's over de hele wereld via intranet, extranet en internet. Deze developer tool met een TCP/IP interface biedt OTS de mogelijkheid de applicatie uit te breiden en te vergroten met componenten. De software hoeft slechts één keer geïnstalleerd te worden waarna het voor meerdere gebruikers op de server beschikbaar is. De nieuwe iNETServer van Map&Guide biedt tevens specifieke tolvoorzieningen voor vrachtwagens in Duitsland en Oostenrijk.

Noot voor de pers:
Nederlands perscontact: Wisse Kommunikatie, Jacqueline Haarman en Theo Snijders, telefoon 026-443 1523 of per e-mail jacqueline.haarman@wisse-worldcom.nl, of theo.snijders@wisse-worldcom.nl. Wilt u meer informatie over het product map&guide 25h of heeft u interesse om het product te testen, neemt u dan contact op met Jacqueline Haarman of Theo Snijders. Meer informatie over Map&Guide is te vinden op www.mapandguide.com en op www.ptv-ordis.com. U kunt voor nadere informatie ook contact opnemen met Dyon van Gaans, directeur van PTV-Ordis B.V. in Breukelen, telefoon: 0346- 581 600.

Over Map&Guide

Map&Guide GmbH uit Karlsruhe is een van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping en routing software. De professionele routeplanner map&guide heeft in Duitsland en de Benelux meer dan 50.000 zakelijke gebruikers. Het portfolio van Map&Guide omvat standaard producten voor routeplanning, dealerzoeksystemen op internet, ASP-diensten, componenten, die in applicaties van derden geïntegreerd kunnen worden, en geografische informatiesysteem voor mobiele toepassingen als notebooks, PDA's en smartphones. Map&Guide is een volledige dochteronderneming van het Duitse PTV AG. In Nederland is de verkoop van Map&Guide-producten in handen van PTV-Ordis in Breukelen, net als Map&Guide een dochter van PTV AG. De technologie van Map&Guide wordt in de sector logistiek en transport al veel gebruikt. Zowel de logistieke programma's Intertour en Interload als de TLNplanner, die samen met de brancheorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) Zeecontainervervoerders (VZV) ontwikkeld is en die door PTV-Ordis op de markt gebracht worden, zijn vrijwel volledig met Map&Guide-technologie ontwikkeld.