Ingezonden persbericht


Trend Micro stopt netwerkwormen met uitbreiding Network VirusWall-serie

Uitbraakpreventie-appliances maken bredere inzet netwerkbeveiligingsbeleid mogelijk

Utrecht, 24 november 2004 - Trend Micro (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft zijn Trend Micro VirusWall-productlijn uitgebreid. De nieuwe uitbraakpreventie-appliances Trend Micro Network VirusWall 2500 en 300 bieden klanten grotere flexibiliteit bij het handhaven van hun beleid voor netwerkbeveiliging - van wereldwijd gedistribueerde bedrijfsomgevingen tot en met afzonderlijke bedrijfskritische apparatuur. Op die manier voorkomen de appliances de schadelijke gevolgen van netwerkwormen.

Netwerkwormen bestaan uit schadelijke code die zichzelf activeert en de kwetsbaarheden van systemen misbruikt om zich via het netwerk te verspreiden (zonder dat gebruikers bijlagen hoeven te openen). Deze wormen vormden de afgelopen jaren een steeds grotere bedreiging voor de productiviteit en bedrijfscontinuïteit. Aanvallen als 'Nachi' en 'Sasser' hebben pinautomaten en zelfservicekiosken van vooraanstaande banken en luchtvaartmaatschappijen verstoord. Trend Micro schat dat er inmiddels meer dan 1.000 bekende netwerkwormen, varianten en exploits zijn gesignaleerd.

Met Trend Micro VirusWall kunnen security-beheerders netwerkwormen blokkeren en kwetsbare netwerkonderdelen en -apparatuur identificeren en isoleren. Op die manier wordt interne verspreiding van uitbraken voorkomen.

"Het succes van Network VirusWall toont aan dat de markt deze oplossing heeft geaccepteerd als de nieuwe standaard voor het handhaven van beveiligingsbeleid. Het is een hulpmiddel om de netwerken en bedrijven van klanten in de lucht te houden", zegt Eva Chen, CTO van Trend Micro, Inc. "De technologie achter Network VirusWall blijft de standaarden voor het beheer van uitbraken vanuit het netwerk beïnvloeden."

Network VirusWall 2500 is gebaseerd op Network VirusWall 1200 en ondersteunt beheerders bij de beveiliging van verschillende netwerkcomponenten en bedrijfskritische applicatieservers. Dit alles vanuit een appliance met hoge beschikbaarheid en redundantie voor minimale verstoring van de bedrijfsactiviteiten. De Gigabit Ethernet-ondersteuning biedt beheerders de flexibiliteit voor de optimale beveiliging van nieuwe netwerkinfrastructuren met grote bandbreedte. Door de hoge doorvoer en prestatieniveaus is Network VirusWall 2500 zeer geschikt voor grote, complexe organisaties. De oplossing kan gelijktijdig duizenden gebruikers ondersteunen vanuit één appliance.

"Lexmark heeft Network VirusWall succesvol ingezet voor de isolatie van kwetsbare systemen. De oplossing verijdelde diverse aanvallen van netwerkwormen", zegt Frederic Tosques, Head of Security Systems bij Lexmark EMEA. "We hebben zowel de 1200 als de 2500 ingezet voor beveiligingsproblemen die we niet met andere producten konden oplossen. Bovendien biedt Trend Micro Control Manager beheer vanuit een centrale console."

Network VirusWall 300 ondersteunt IT-beveiligingsbeheerders bij de beveiliging van bedrijfskritische apparatuur die lastig te beveiligen is met traditionele software of server-gebaseerde antivirusoplossingen. Voorbeelden zijn pinautomaten en zelfservicekiosken. Network VirusWall 300 blokkeert ongeautoriseerde toegang via een tweeweg- beveiligingsbarrière. Zo wordt voorkomen dat eindgebruikersapparatuur wordt misbruikt voor infecties, voor zowel de interne als externe netwerken waaraan de apparatuur verbonden is.

Network VirusWall 2500 en Network VirusWall 300 komen in het vierde kwartaal van 2004 op de markt.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.

Ingezonden persbericht