TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-11-2004

TROS SLUIT CONTRACT MET FRANS BAUER

De TROS heeft een 3-jarig contract afgesloten met Frans Bauer. De TROS heeft hierdoor het eerste recht om programma's uit te zenden waarin Frans een rol speelt. Als er dus een programma wordt ontwikkeld waaraan Bauer zijn medewerking verleent, mag de TROS als eerste beslissen of zij dat wil uitzenden. Wil de TROS dat niet, dan kan een andere omroep of zender het programma brengen.

Bauer en de TROS hebben dit contract afgesloten met name om gezamenlijk Nederlandstalige muziek te promoten. Iets wat beide partijen een zeer warm hart toedragen.

Het eerste programma waaraan Frans zijn medewerking heeft gegeven, is 1000 Sterren Stralen dat momenteel elke zaterdag op Nederland 2 wordt uitgezonden.

Huib Boermans, mediadirecteur van de TROS: "Met Frans halen we een familieman bij uitstek binnen. Wij zijn er enorm trots op dat hij zijn medewerking wil geven aan programma's voor de TROS. Zijn populariteit is onder onze achterban gigantisch groot."

Ook Frans is blij met het contract: "Het is fantastisch om in het land op te treden en om te zien hoe blij ik mijn fans maak met mijn muziek. Maar ik vind het ook erg leuk om televisie te maken. Bij het maken van De Bauers heb ik veel plezier gehad en nu bij 1000 Sterren Stralen is het heel leuk om jonge artiesten te mogen begeleiden. En bij de TROS voel ik me ontzettend thuis. Ik ga al jaren mee op de ledenreizen en ervaar dan dat De Grootste Familie van Nederland écht bestaat."