Gemeente Delft Programma van Eisen Harnaschpolder Delft goedgekeurd

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Stedenbouwkundig Programma van Eisen van de Harnaschpolder Delft goedgekeurd. Hiermee is een volgende stap gezet in de verdere ontwikkeling van de nieuwe woonwijk in Delft.

In haar vergadering van 16 november j.l. heeft het college het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPVE) vastgesteld. In het SPVE worden kaders aangegeven waarnaar de verdere uitwerking van de stedenbouwkundige plannen van Harnaschpolder Delft plaatsvindt. Wethouder C. Baljé: "Dit is een belangrijke stap in de richting van de zo vurig gewenste woonkwaliteit die de Harnaschpolder straks met 1300 woningen voor diverse doelgroepen toevoegt aan de stad. De planvorming voor de Harnaschpolder loopt op schema, zodat we in 2006 ook echt kunnen gaan bouwen. Dat is van groot belang voor de ontwikkeling van Delft en de Delftenaren die in onze stad een woning zoeken."

Het SPVE, het raamwerk voor ontwikkeling van de stedenbouwkundige plannen is in onderdelen opgesplitst. Er zijn hoofdstructuren als drager van de totale ontwikkeling; er zijn vier woonmilieus te onderscheiden met elk een eigen karakter en er zijn wegenstructuren. De openbare ruimte wordt ontwikkeld met veel aandacht voor groen en water, voor het milieu en de ecologische aspecten. De nieuwe wijk Harnaschpolder Delft wordt efficiënt ontsloten voor alle soorten verkeer. Er komen speciale maatregelen om verkeersveiligheid te optimaliseren en de verkeersstromen in goede banen te leiden.

Eerder al stelde het college het ontwerpbestemmingsplan vast. Het Stedenbouwkundig Programma van Eisen wordt behandeld in de commissie duurzaamheid van 30 november a.s.



Gemeente Delft