Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doesburg - hennepkwekerij opgerold

Publicatiedatum: 24-11-2004

In een woning aan de Hermaat heeft de politie van Doesburg dinsdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. Daarbij werden de beide bewoners van het pand, een 27 jarige vrouw en een 29-jarige man, aangehouden. In de woning werd op de zolderverdieping een complete hennepkwekerij aangetroffen met 80 planten. De planten en de benodigde kwekerijapparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Door het energiebedrijf wed vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgenomen, reden waarom ook de stroommeter werd weggehaald. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen na klachten van stankoverlast uit de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 24-11-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in Arnhem verkeerscontroles gehouden. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Gedurende een groot deel van de dag werd op doorgaande wegen in Arnhem-Zuid gecontroleerd op de speerpunten snelheid, gordel- en helmgebruik en verlichting. Zo werd er gecontroleerd op de Groningensingel, Hollandweg, Kronenburgsingel en Burgemeester Matsersingel. Voor snelheid werden 18 bonnen uitgedeeld. In totaal 40 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze de gordels niet droegen. Tegen 14 bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt: twee wegens het niet dragen van de verplichte valhelm, de overige 12 wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets. Daarnaast werden 10 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder licht. Het VHT controleerde tussen half acht 's ochtends en twee uur 's middags. Daarnaast werd door reguliere agenten van de unit Zuid een soortgelijke controle gehouden. Daarbij werden in totaal nog eens 110 bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel (49 stuks) was voor het rijden zonder autogordel. In 26 gevallen werd ook proces-verbaal opgemaakt voor te hard rijden. Nog eens 11 bromfietsers gingen op de bon omdat ze op een opgevoerde brommer reden. In 13 gevallen werden bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder verlichting. De overige bekeuringen waren voor diverse technische mankementen.

- Tussen half twaalf en kwart over één werden bij een snelheidscontrole op de Koningsweg zeven bestuurder geflitst die te hard hadden gereden. In dat tijdsbestek werden 320 bestuurders op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

- Op de Dalweg werd tussen kwart voor vier en kwart over vier een snelheidscontrole gehouden ter hoogte van de Löben Selsschool. Daarbij werden twee bestuurders geflitst. In een tijdsbestek van een half uur passeerden 47 voertuigen de radar.

- Op de Velperweg (binnen de bebouwde kom) werden tussen kwart over vier en kwart over zes 184 bestuurders geflitst. In die periode passeerden ruim 1400 bestuurders de radar. Het hoogste aantal overtredingen (166 stuks) zat in de categorie overschrijdingen tot en met 10 km/u.

- Tussen half acht en kwart over negen controleerde het VHT op de Huijgenslaan, eveneens binnen de bebouwde kom. Van de ruim 330 gecontroleerde passanten reden er 34 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u waar maximaal 50 is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden