NOC*NSF


Vernieuwing atletiekbaan Papendal gestart

ARNHEM - NOC*NSF is op het Nationaal Sport Centrum Papendal begonnen met de vernieuwing van de atletiekbaan. De renovatie wordt aangegrepen om de baan toe te rusten met state of the art en innovatieve technologie voor topsporttraining- en meting. De nieuwe atletiekbaan is medio 2005 gereed. De totale kosten bedragen ca. 1,2 miljoen euro.

De vernieuwing van de atletiekaccommodatie betreft vooral het aanpassen van de inrichting en toevoegen van innovatieve systemen voor topsporters en trainers. Zo wordt de baan onder meer uitgerust met een voor Nederland unieke combinatie van een trackmaster voor trainingsprogramma's, innovatieve meettechniek op basis van een positiebepalingsysteem, drukplatforms voor afzetanalyse, voorzieningen voor video- en computeranalyse en inloopbanen. Hieronder zijn ook banen met een hellingshoek.

De atletiekbaan vormt onder meer de thuisbasis van de midden- en lange afstand topsportselectie van de Atletiek Unie, die vier jaar geleden hun intrek op Papendal heeft genomen.

Olympic Training Center

De vernieuwing van de atletiekbaan op Papendal is de eerste fase van een project, waarin NOC*NSF stapsgewijs wil komen tot modernisering van Papendal naar een specifiek voor topsport ingericht Olympisch Training Center. (OTC).

Het plan behelst onder meer het faciliteren van sportopleidingen, een nieuw te bouwen kenniscentrum en uiteindelijk ook de bouw van een aantal multifunctionele indoortrainingsaccommodaties. In alle gevallen staan innovatie en kennisontwikkeling hierin centraal. Ook gaat NOC*NSF in aanloop naar de Olympisch Spelen van Beijing voor Olympische sporters en coaches op Papendal extra programma's verzorgen. In september 2004 is op Papendal al de ROC- opleiding sport- en bewegingscoördinator / sport- en gezondheidsmanagement gestart.

(24 november 2004)