Het Nederlandse Rode Kruis

24 november 2004
SOCIALE HULP. De FunX week en het dagboek van vrijwilligers

'Bij aankomst in ´De Paardestal´ merkten we direct dat de deelnemers

De sfeer is goed!

elkaar al beter hadden leren kennen en dat er een leuke sfeer hing. Wel waren ze wat rustig, maar na een aantal praatjes met de gasten kwamen wij erachter dat het zondagavond nogal laat was geworden, omdat ze tot in de late uurtjes bezig waren geweest met de eerste workshop.

´S morgens stond er een speciale bustour door Rheden en omstreken op het programma. Het was een zeer leuke tour, met leuke bezienswaardigheden, aangevuld met uitleg van de buschauffeur. Na de ochtendtour gingen we gezamenlijk lunchen, maar hierna ging de dag pas echt van start, want hierna begonnen DJ ITL & crew alles op te stellen voor een workshop ´Scratchen´.

DJ ITL bouwde het rustig op door eerst gewoon een paar plaatjes te

Dj ITL aan het werk

draaien, stelde zich zelf daarna voor en daarna mochten een aantal deelnemers zelf achter de draaitafels staan en leerden onder begeleiding van DJ ITL hoe ze moeten scratchen, platen mixen/draaien etc. Later mochten we DJ ITL allerlei vragen stellen over hem, zijn beroep en hoe hij nou eigenlijk DJ is geworden.

Na afloop van de workshop was het nog niet afgelopen, er werd volop

Bulent geeft een show!

muziek gedraaid & hier kwamen de deelnemers pas goed los. Iedereen danste vol enthousiasme, vooral Huseyin en hierna besloten Servet en Bulent zelf een optreden weg te geven voor iedereen. Servet voerde een playback act op en Bulent bespeelde een Turks harpinstrument op prachtige wijze. Voor ons was dit een leuke afsluiter van de dag, want het leukste is natuurlijk om de deelnemers zelf in actie te zien komen, met muziek als grootste inspiratiebron.

Het was voor ons een leuke, interactieve, gezellige, fantastische dag!!!'