Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Emmen 24-11-2004

Gewonde en veel schade bij aanrijding
NIEUW WEERDINGE Dinsdagavond is een 19-jarige inwoner van Nieuw Weerdinge licht gewond geraakt bij een aanrijding op het Weerdingerkanaal NZ. De materiele schade was groot. De 19-jarige wilde gaan tanken en zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Emmen, over het hoofd. Door de botsing schoot de Emmenaar met zijn auto tegen een geparkeerde auto bij de benzinepomp. Een vierde auto, die achter de 19-jarige reed, ontkwam ook niet aan de botsing en raakte ook beschadigd.

Drankrijder twee keer aangehouden
BEILEN Dinsdagavond werd bij een controle op de Domoweg geconstateerd dat een 49-jarige bestuurder uit Wapse teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, Daar blies de man 0.75 promille. Omdat de man een schikkingsvoorstel weigerde, werd hem een dagvaarding uitgereikt. Toen de man het bureau mocht verlaten, begon hij tegen de aanwezige politiemensen te schelden en deze te bedreigen. Hierop is de man opnieuw aangehouden en verhoord. Tegen de man zal hiervoor proces-verbaal worden opgemaakt.

Alcomobilist
HOOGEVEEN In de nacht van dinsdag op woensdag is een 49-jarige inwoner van Almelo aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij een controle op de Mr. Cramerweg bleek deze bestuurder teveel gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 0.75 promille. Snelrecht werd toegepast, zodat de man na verhoor het bureau mocht verlaten.

Hijsjuk gestolen
EEXT Dinsdag werd er een melding gedaan van diefstal van een hijsjuk. Dit hijsjuk, een toestel in gebruik bij reparatie werkzaamheden op gaslocaties, stond op een locatie aan de Anderenseweg. Om het toestel mee te kunnen nemen, was de omheining vernield. Nog niet bekend is hoe hoog de totale schade is. Aangifte namens de Gasunie zal nog worden gedaan.

Schennispleger
COEVORDEN Dinsdag is er aangifte gedaan tegen een schennispleger. Een 12-jarig meisje uit Coevorden werd vrijdag 19 november jl. hiermee geconfronteerd. Zij fietste die dag tussen 13.45 en 14.15 uur over de Nieuwe Dijk, toen ze werd ingehaald door een zwarte auto. De auto stopte een eindje verder en toen het meisje bij de auto was, liet de bestuurder, die al achter de auto stond, plotseling zijn broek zakken en toonde zijn geslachtsdeel. Het meisje is doorgefietst en de zwarte auto is haar nog een tijdje gevolgd, om uiteindelijk de Veenschapswijk op te rijden. Deze man had kort zwart haar met een iets getinte huid. Hij droeg een zwarte broek en een zwarte jas met een paarse stropdas.Uit het eerste onderzoek is naar voren gekomen dat op diezelfde middag nog een meisje uit Coevorden op dezelfde weg door een man is benaderd. Gezien de verklaring lijkt het om dezelfde man te gaan, maar hij heeft in dit geval niet zijn broek laten zakken.

Snelheidscontrole
MEPPEL Bij een snelheidscontrole die dinsdag avond gehouden werd op de Leonard Springerlaan, zijn in totaal 15 personen bekeurd. Dertien bestuurders reden tussen de 10 en 30 km te hard, terwijl 1 bestuurder meer dan 50 km te hard reed. Van deze 19-jarige inwoner van Meppel is het rijbewijs ingevorderd. Verder bleek 1 bestuurder te rijden zonder dat zijn auto verzekerd was.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51528156.