Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 24-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Ongeval

ZEIST Op dinsdag 23 november raakte een vrouw bij een ongeval gewond.

Rond 20.00 uur fietste een 40-jarige vrouw uit Zeist over de 1e Dorpsstraat. Ter plaatse worden wegwerkzaamheden verricht. Bij een opgebroken stuk kwam de vrouw met haar fiets ten val. De twee inzittenden van een passerende auto zagen dit gebeuren en zij kwamen de vrouw te hulp. Toen bleek dat zij niet veel voor de vrouw konden betekenen, reden zij verder. Politiemensen en haar zoon kwamen ter plaatse. Omdat de vrouw slecht Nederlands sprak, vertaalde haar zoon voor haar. Daarbij werd tegen de politiemensen gezegd dat de vrouw door de auto van de twee hulpverlenende passanten was aangereden, dat zij waren gestopt, maar vervolgens waren doorgereden. De vrouw gaf het kenteken aan de politiemensen en er werd naar de betrokken auto uitgekeken. De vrouw werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Politiemensen gingen in Zeist naar de woning van de tenaamgestelde van de auto. De 22-jarige Zeistenaar werd in zijn woning aangehouden. Zijn auto bleek geen schade te hebben. Uit zijn verhoor bleek dat er in het geheel geen aanrijding was geweest, maar dat zij de vrouw alleen te hulp waren gekomen. Het slachtoffer werd nogmaals in het ziekenhuis gehoord en daarbij bleek dat alles op een (vertalings-)misverstand berustte en de Zeistenaar haar inderdaad niet had aangereden.

Vuurwerk en mes

ZEIST Op dinsdag 23 november werden vier jongeren gecontroleerd op het bezit van vuurwerk.

Rond 17.15 uur zagen politiemensen dat door een groepje van vier jongens vuurwerk werd afgestoken op de Bergweg. Daar niet duidelijk was wie het vuurwerk afstak, werden alle vier, drie jongens van 15 en één van 17 jaar en allen uit Zeist, gefouilleerd. Eén van de 15-jarigen had wat knalvuurwerk bij zich en werd bekeurd. De 17-jarige gedroeg zich zeer zenuwachtig, maar bleek niet in het bezit van vuurwerk te zijn. Wel werd in zijn fietstas een soort Rambomes aangetroffen. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar is hij gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

BUNNIK De politie heeft op dinsdag 23 november van 14.30 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Achterdijk gehouden. Zeventien bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed met meer dan anderhalf keer die snelheid (93 km/u). De overtreders werden bekeurd.

Brom- en snorfietscontrole

ZEIST / DE BILT De politie heeft op dinsdag 23 november een brom- en snorfietscontrole op de Utrechtseweg in Zeist en de Dorpsstraat in De Bilt gehouden.

In Zeist werden 6 bromfietsen aan een kritische controle onderworpen en werden vijf bekeuringen uitgeschreven. Door motoragenten werden 28 brom- en snorfietsen naar de controleplaats in De Bilt geleid. Daar werden 19 bekeuringen uitgeschreven.

Er werd onder andere bekeurd voor te hoog vermogen, geen gele / oranje plaat, teveel geluid en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Drie uitlaten werden in beslag genomen omdat zij teveel geluid produceerden.

Inbraak gemeentehuis

BILTHOVEN In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 november is ingebroken in het gemeentehuis.

Rond 07.00 uur werd door een medewerker van het gemeentehuis geconstateerd dat in de voorgaande nacht in het gemeentehuis was ingebroken. Daarbij was een beeld van een sokkel gestolen. Het ging om een bronzen beeld van drie paarden met daarop ruiters. Het beeld is 50 cm hoog, 70 cm diep, 35 cm breed en weegt ongeveer 20 25 kg. Het heeft een waarde van 7500,-.

Getuigen die in de nacht van maandag op dinsdag iets verdachte hebben gezien in de omgeving van het gemeentehuis, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.