Politie Friesland

Negen aanhoudingen na beroving met geweld

Leeuwarden 24-11-2004 - Door de aanhouding van zes mannelijke verdachten, respectievelijk 17, 23, 24, 25, 25 en 35 jaar, allen woonachtig in Dronten, is de gewelddadige beroving van drie inwoners van Leeuwarden op 5 september 2004 in een woning in de Sint Anthonystraat te Leeuwarden opgelost.

Vijf verdachten zijn aangehouden in Dronten, de zesde in Leeuwarden. De verdachten waren na een avondje stappen in een aantal
horecagelegenheden in Leeuwarden uitgenodigd in de woning van een Leeuwarder. Na enige tijd ontstond er ruzie in de woning. De aanleiding van de ruzie zit in de sfeer van de verdovende middelen en had te maken met de betaling daarvan. In de woning werden diverse vernielingen aangericht. De drie Leeuwardens werden door de groep mishandeld. Een van de Leeuwarders, 18 jaar, werd na de mishandeling met een ambulance naar MCL gebracht waar hij ter observatie werd opgenomen in verband met een hersenschudding en kneuzingen in het gelaat. Tijdens de ruzie werden de portemonnees en twee mobiele telefoons van de Leeuwarders afgepakt.
Aan de hand van de weggenomen mobiele telefoons kwam de recherche de mannen op het spoor. Na de aanhouding van de verdachten bleek dat de 24- en 25-jarige illegaal in Nederland verbleven. Zij zijn inmiddels overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.
De 17- en 25-jarige verdachten zijn inmiddels in de gevangenhouding geplaatst. Verder is een 23-jarige inwoner van Lelystad aangehouden wegens heling van een gsm, evenals een 26-inwoonster en een 28-jarige inwoner van Swifterbant. Deze laatste drie verdachten zijn reeds in vrijheid gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.