Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Persbericht

Rijswijk, 24 november 2004

Minister Peijs benoemt drie nieuwe leden Raad van Toezicht CBR

Mevrouw drs. J.M. de Vries en de heren drs. R. van Gijzel

Monique de Vries is dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Haagse Hogeschool en oud-staatssecretaris van Verkeer in het tweede kabinet Kok.

Rob van Gijzel is directeur van adviesbureau Politea, lid van de Raad van Commissarissen bij het openbaar vervoerbedrijf HTM en bij het energiebedrijf RWE/Obragas. Hij was van 1989 tot 2001 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.

Wop de Lange was van 1988 tot 2003 lid van de hoofddirectie van de ANWB en vervulde commissariaten bij dochterondernemingen zoals Vrij Uit en Unigarant. Daarnaast was hij onder meer bestuurslid van Stichting Nederland Schoon.

De leden van de Raad van Toezicht worden benoemd door de minister van Verkeer en Waterstaat. De raad bestaat uit zeven leden:

» een onafhankelijke voorzitter. Deze functie wordt bekleed door mevr.mr. E.J.J.E. van Leeuwen-Schut;

» twee onafhankelijke leden, die aan de minister worden voorgedragen door de Raad van Toezicht. Deze functies worden bekleed door de heer mr. R. Prins en de heer E.A. van Amerongen;

» vier leden die met instemming van de Raad van Toezicht aan de minister worden voorgedragen

door de ANWB, de BOVAG, de CCV-raad en de ondernemingsraad van het CBR. Drs. M.C. van der Harst heeft namens de CCV-raad zitting in de raad.

Door het bereiken van de maximale zittingstermijn van de heren ir. J. Barkhof (oud-plaatsvervangend hoofddirecteur van de ANWB), mr. J.A. Hoekzema (oud-voorzitter van de BOVAG) en H.A.P.M. Pont (oud-directeur-generaal van het RIVM en het ministerie van VROM; oud-voorzitter van het FNV) hebben ANWB, BOVAG en ondernemingsraad van het CBR respectievelijk de heer De Lange, mevrouw De Vries en de heer Van Gijzel voorgedragen.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie):

Hans Fontijn, Hoofd In- en Externe Betrekkingen, telefoon (070) 39 88 170 of 06-55 140 810.