Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht 24-11-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij gepoogd had in te breken in een bedrijf. Omstreeks 03.00 uur zagen agenten een 40-jarige man uit Utrecht uit de bosjes komen aan de Franciscusdreef. De agenten vonden dit vreemd en controleerden hem. Hij had een scanner bij zich en luisterde zo al het politieberichtenverkeer af. Er werd vervolgens een onderzoek ingesteld bij een naastgelegen bedrijf en hier bleek verse braakschade aan de deur te zitten. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autodieven aangehouden

UTRECHT- Op woensdagochtend werden 3 verdachten aangehouden. Omstreeks 03.25 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen, in de leeftijd van 19, 22 en 29 jaar uit Utrecht en Duitsland, in een auto aan het inbreken waren die stond geparkeerd op de Oudenoord. De politie trof de mannen aan en ze werden aangehouden.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 04.50 uur werd de 53-jarige man uit Zeist gecontroleerd op het Zandpad.Hij bleek gedronken te hebben en blies 635 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Grote controle

UTRECHT- Op het politiestadsdistrict Tolsteeg werd dinsdagmiddag en
-avond een grote verkeerscontrole gehouden. Een groot aantal politiemensen deed mee aan deze actie waarbij politieautos, radarautos en politiemotoren werden ingezet.

Van 13.00 tot 17.30 uur werd een roodlicht(verkeers)controle gehouden op de locaties Lucasbrug, Burgemeerster Reigerstraat, de Prins Hendriklaan en de Adriaen van Ostadelaan/Rubenslaan en de Briljantlaan. Een groot aantal weggebruikers negeerden het rode verkeerslicht en kregen hiervoor een bekeuring.

Tevens werd van 14.00 tot 17.30 een snelheidscontrole gehouden op de Maliebaan, Koningsweg, Simplonbaan, Rubenslaan, T Goylaan en de Briljantlaan.
Na 19.00 uur werd er een fietsverlichting controle gehouden in de omgeving van de Nachtegaalstraat en de Briljantlaan, Ledig Erf en TGoylaan.

In totaal werden 349 bekeuringen uitgeschreven o.a voor het rijden door het rode verkeerslicht, snelheidsverlichting, rijden zonder gordel, rijden zonder verlichting en het niet opvolgen van aanwijzingen van verkeersborden.

Openbare schennis

UTRECHT- Op woensdagochtend een schennispleger aangehouden. Omstreeks
01.15 uur liep een vrouw door de wijk Ondiep en zag hier een man voor een raam staan die zichzelf aan het bevredigen was. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepactie

UTRECHT Dinsdag 23 november heeft de politie van het district Utrecht noord vier hennepkwekerijen opgerold bij woningen aan de Ananasstraat en de Elsstraat. Informatie, die bij de politie was binnengekomen, was de aanleiding om in totaal bij dertien woningen aan de Ananasstraat, de Nieuwlichtstraat, de Elsstraat en het Ondiep naar binnen te gaan om hennepplantages op te sporen.

De actie werd uitgevoerd door ongeveer 32 politiemensen, die werden ondersteund door transportpersoneel, medewerkers van het energiebedrijf en een uitkerings-fraudeteam. Bij de controle troffen agenten bij vier woningen een hennepplantage met planten aan. In totaal zijn 506 planten en alle apparatuur in beslag genomen. Bij één adres constateerde het energiebedrijf dat er sprake was van diefstal van stroom. Naast de plantages trof de politie op één adres ook een tas aan met vermoedelijk vervalste merkkleding.

De politie heeft vier verdachten aangehouden. In één geval is er beslag gelegd op de auto van een verdachte. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Naar drie verdachten wordt onderzoek gedaan of er tevens sprake is van uitkeringsfraude.

Dief gepakt

UTRECHT Dinsdagmiddag rond 14.45 uur heeft de politie een 25-jarige Utrechter aangehouden op de Amsterdamsstraatweg. De man werd op heterdaad betrapt door omstanders toen hij een auto openbrak. De omstanders hielden hem aan en waarschuwden de politie. De omstanders hebben de man overgedragen aan de politie.