District Heuvelrug 10.50 uur

Utrecht 24-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Rijden onder invloed

RHENEN Woensdagochtend rond 01.45 uur heeft de politie een 37-jarige automobilist uit Rhenen aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De politie controleerde de man op de Cuneraweg en liet hem blazen. De man moest mee naar het politiebureau waar hij 430 ug/l blies. Het was niet de eerste keer dat de man onder invloed reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Jongemannen gepakt voor mishandeling

VEENENDAAL Dinsdagavond rond 19.45 uur vonden er twee mishandelingen plaats op de Ellekoot. Beide keren werden jongens mishandeld door een groep van drie jongemannen. Op basis van de signalementen kon de politie later op de avond op de Dwarsberg drie jongemannen, van 15, 18 en 19 jaar oud, aanhouden voor openlijke geweldpleging. Eén van de jongemannen beledigde de politie en verzette zich tegen zijn aanhouding. De drie zijn meegenomen naar het politiebureau.

Fietslichtcontrole

VEENENDAAL Dinsdagavond heeft de politie op de Boslaan en Frans Halslaan gecontroleerd op fietsverlichting. Tien fietsers kregen een bekeuring vanwege het ontbreken van verlichting.

Verkeerscontrole

MAARSBERGEN Dinsdagmiddag heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Woudenbergseweg. Elf automobilisten werden bekeurd omdat zij een geslotenverklaring negeerden of geen autogordel droegen.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE Op de Barneveldsestraat heeft de politie dinsdagmiddag snelheidscontroles uitgevoerd. Van de 388 gecontroleerde voertuigen reden er 11 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u, waar de maximumsnelheid 80 km/u bedraagt.

Verkeersongeval

RHENEN Dinsdagmiddag rond 16.00 uur vond een verkeersongeval plaats op de kruising van de Molenstraat en Nieuwe Veenendaalseweg. Een 15-jarige fietster uit Lienden verleende op de kruising geen voorrang aan een 61-jarige automobiliste uit Veenendaal. De fietster, en een 15-jarig meisje uit Leersum dat achterop de fiets zat, kwamen ten val. Zij werden ter plekke door gearriveerd ambulancepersoneel behandeld.