AutoRai

24-11-2004

TPG Post Transport kiest voor schone Toyota Prius

TPG Post Transport heeft gekozen voor de Toyota Prius in het kader van doelstellingen die TPG nastreeft om de voertuigen op termijn te laten voldoen aan een zeer lage emissie.

De beide hybride-aangedreven Toyotas werden onlangs overhandigd aan de TPG Post Transport. De Prius, die zojuist is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2005, is qua emissie de schoonste personenauto die op dit moment op de markt te koop is. Leverancier van de innovatieve autos is Toyota distributeur Louwman & Parqui B.V., die deze transactie met TPG Post Transport tot stand bracht.

De twee Toyota Prius modellen zijn op 16 november afgeleverd aan TPG Post Transport. Het bedrijf, dat circa 700 chauffeurs in dienst heeft, distribueert vanuit zes distributiepunten een fijnmazig netwerk. TPG heeft circa 3.500 kleine bestelwagens en 500 vrachtwagens in beheer. Een lagere emissie speelt hierbij een toenemende rol van betekenis.

B. Telling, Directeur TPG Post Transport: Wij richten ons op het effect van motoren met betrekking tot het milieu. Zo beschikken we over het milieucertificaat ISO 14001 en bieden wij ons personeel rijvaardigheidstrainingen aan, zodat men bewuster gaat rijden en meer rekening houdt met de gevolgen van de rijstijl voor het milieu. Het rijgedrag wordt ook geëvalueerd naar aanleiding van tachograafsystemen, schades en weggedrag. Deze maatregelen sluiten nauw aan op het milieubeleid dat TPG als organisatie nastreeft.

Telling: De Toyota Prius is voor ons een interessante auto omdat we op het gebied van schone mobiliteit een belangrijke verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van onze maatschappij. De twee autos worden als poolauto ingezet. We verwachten dat de Prius zuinig rijdt en zijn benieuwd naar de hybride-aandrijving in de praktijk. Bovendien willen we onze medewerkers door middel van de het rijden in de Toyota Prius vertrouwd maken met zuinige mobiliteit in het dagelijks gebruik. Milieuzorg begint im mersmetmilieubewustzijn.