Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 25 november 2004. (1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

Ommen
Op maandag 8 november 2004 omstreeks 10:40 uur 's ochtends wordt de Mitra slijterij aan de Markt in Ommen overvallen door twee donker geklede mannen met bivakmutsen op. De bedrijfsleider wordt bedreigd met een vuurwapen en zijn handen worden vastgebonden. De mannen vluchten in een wit bestelbusje.Twee kort na de overval aangehouden verdachten blijken onschuldig. Opnieuw vraagt het onderzoeksteam daarom getuigen zich te melden.

Deventer
Op zaterdag 13 november 2004 omstreeks 20:30 uur is een 16-jarige jongen uit Deventer bij de pinautomaat aan de Flora beroofd door twee jongens van 16 a 17 jaar. Een van de daders houdt het slachtoffer vast terwijl de ander hem berooft. Getuigen wordt gevraagd of zij de signalementen van de daders herkennen.

Zwolle
Op zaterdag 2 oktober 2004 wordt in Zwolle door een man en een vrouw twee keer gepind met een gestolen pinpas. Dit vindt plaats bij de Rabobank aan de Willemskade en bij de automatenhal Pac-land. De daders staan op beeld, wie herkent hen?

Raalte

Op zaterdag 16 oktober 2004 omstreeks 03:30 uur 's nachts wordt door twee donker geklede mannen ingebroken bij hotel de Zwaan. De daders staan op beeld, wie herkent hen?

Hengelo

Zondag 7 november 2004 wordt er ingebroken in een woning in de wijk de Hasseler Es in Hengelo. De bewoners betrappen de dader en deze vlucht. Bij zijn vertrek laat de dader goederen achter die vermoedelijk van andere inbraken afkomstig zijn. Deze goederen worden getoond en het publiek wordt hierover enkele vragen gesteld.

Twente

Informatief item over de gevaren van vuurwerk. Bij de vuurwerkcampagne zijn politie, bureau Halt en de GGD betrokken. Het Openbaar Ministerie en de politie geven toelichting en laten een illegaal vuurwerkpistool en illegaal vuurwerk zien. Ook worden een medewerker van Halt en iemand die zelf slachtoffer is geworden van vuurwerk geïnterviewd.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-8887776 (IJsselland) en 0800-4555555 (Twente). Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

"Onder de loep"


---- --