Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 november 2004

Aanrijding letsel

Passagier taxibusje zet busje in beweging, aanrijdingen tot gevolg

Enschede

Een 62 jr. bestuurder van een taxibusje uit Oldenzaal was dinsdagmorgen 23 november omstreeks 09.30 uur bezig een aantal patiënten van het Bouwhuis, zorgcentrum voor mensen met een geestelijke handicap, aan de Welnaweg in Enschede in het busje te zetten. Een van de patiënten die reeds in het busje zat, duwde op dat moment de automatische transmissie naar voren. De motor liep nog en het busje schoot naar voren, reed tegen een bestelauto aan en daarna door een hek, reed een boom omver en kwam in de tuin tot stilstand. De patiënten die reeds in het busje zaten bleven ongedeerd. De 52 jr. uit Enschede afkomstige bestuurder van de bestelbus, die bezig was goederen uit te laden, werd gewond omdat hij klem tussen zijn auto en een heg kwam te zitten. De ter plaatse gekomen politiemensen hebben de bestelauto weggeduwd en konden daardoor de 52 jr., uit zijn benarde positie bevrijden. Door een ambulance is deze daarna overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie is opgenomen. Zowel de taxibus als de bestelauto waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. (04-144534)

Auto gestolen

Auto gestolen nadat sleutels uit sporttas waren ontvreemd

Haaksbergen

Dinsdagavond 23 november werd omstreeks 22.15 uur door de 21 jr. Haaksbergse eigenaar van een rode Opel Astra met kenteken SH-PD-63, gemeld dat deze auto was ontvreemd. Hij had omstreeks 19.45 uur de auto geparkeerd op de parkeerplaats van een voetbalvereniging aan de Kolenbranderweg in Haaksbergen. Na de training had de 21jr. om 22.15 gemerkt dat de auto vanaf de parkeerplaats was verdwenen. Ondertussen had hij ook ontdekt dat de autosleutels en zijn portemonnee uit zijn sporttas waren verdwenen die in de kleedkamer had gestaan. Ook een portemonnee van een 20 jr. Haaksbergenaar was uit dezelfde kleedkamer uit diens sporttas verdwenen. Van beiden is een aangifte opgenomen. (04-144887)

Inbreker aangehouden

Man op heterdaad betrapt door getuigen bij inbraak in winkel

Enschede

Woensdagmorgen 24 november omstreeks 03.50 uur werd door getuigen lawaai gehoord aan de achterzijde van een winkel aan de Klomp in Enschede. Bleek dat een ruit van een toegangsdeur was vernield en dat een man zich in de winkel bevond. Deze werd door de getuigen tot de komst van de politiemensen vastgehouden en aan hen overgedragen. De man, een 28 jr. Oldenzaler, werd aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (04-144888)

Aanhouding na verkrachting

Taxichauffeur verkracht klant en wordt aangehouden

Enschede

Dinsdagavond 23 november werd omstreeks 20.15 uur door de vader van een 23 jr. Enschedese gemeld dat zijn dochter tussen 18.15 en 18.30 uur door een taxichauffeur was verkracht. De taxichauffeur had haar na opdracht daartoe van huis opgehaald en haar onderweg naar het adres waar ze naar toe moest verkracht. Hiervan werd aangifte gedaan. Een onderzoek werd ingesteld en de officier van justitie gaf toestemming tot aanhouding. De taxichauffeur werd daarop woensdagmorgen de 24e om ongeveer 00.15 uur aangehouden. Hij, een 45 jr. Enschedeer, werd voor verder onderzoek in het bureau opgesloten. (04-144813)

Gordelcontrole

In uur tijd 24 bestuurders aangetroffen zonder gordel

Enschede

Dinsdagmiddag 23 november werd tussen 14 en 15 uur een controle op het dragen van de autogordel uitgevoerd aan de Mooienhof in Enschede. In dit uur tijd werden 24 bestuurders cq bestuursters voorzien van een bekeuring van 45 euro omdat zij de gordel niet droegen. Een bestuurder kreeg ook nog een tweede bekeuring van 140 euro omdat hij niet handsfree aan het bellen was. (04-144711)

Aanrijding met letsel

Automobilist ziet motorrijder over het hoofd, aanrijding is het gevolg

Almelo

Een 41 jr. Almelose bestuurder van een bestelauto zag dinsdagmiddag om ongeveer 17.30 uur, rijdend over de Broekerheide in Almelo op de kruising met de Ransuil waar hij linksaf wilde slaan, een hem tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. een aanrijding was het gevolg en de motorrijder, een 33 jr. man uit Westerhaar, werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (04-144777)

Rijden onder invloed

Met 1.65 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Vroomshoop

Woensdagmorgen 24 november werd om ongeveer 00.50 uur op de Nieuwstraat in Vroomshoop een 51 jr. inwoner van Bali, die in Nederland op vakantie bleek te zijn, gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd daarvoor aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.65 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-144875)

Meisjes bekennen vernieling

Twee meisjes bekennen vernieling van een auto

Vroomshoop

Dinsdag 23 november werden twee meisjes, een 14 jr. uit Westerhaar en een 15 jr. uit Vroomshoop, op het politiebureau uitgenodigd om te worden gehoord omtrent hun eventuele betrokkenheid bij de vernieling van een auto. Beiden bekenden in de loop van het verhoor hun betrokkenheid en bekenden de auto te hebben vernield. De uitnodiging om aan het bureau te verschijnen was gedaan naar aanleiding van een ingesteld onderzoek na aangifte door een 81 jr. inwoner van Vroomshoop van vernieling van zijn auto. Deze vernieling had op zondagavond 14 november plaatsgevonden aan de Stobbelaan in Vroomshoop. In de auto van de 81 jr. waren een aantal deuken getrapt en was een ruit vernield. De twee verklaarden tot de vernielingen te zijn gekomen nadat ze met de 81 jr. woorden hadden gehad over het plaatsen van een fiets midden op de rijbaan. Proces-verbaal tegen de twee wordt opgemaakt. (04-141025)

Controle zwaarvervoer

58 voertuigen gecontroleerd bij gezamenlijke controle

Vriezenveen

Dinsdag 23 november werd tussen 06.00 en 12.00 uur een controle op het zwaardere vervoer gehouden. Aan deze controle deden naast diverse afdelingen van de politie Twente o.a. ook mee de douane, de Koninklijke marechaussee en de algemene inspectie dienst. De controle werd uitgevoerd op de Rijksweg 36 ter hoogte van Vriezenveen. In totaal werden 58 voertuigen gecontroleerd en werden diverse overtredingen geconstateerd. O.a. moesten twee vrachtwagenchauffeurs hun lading ter plaatse overladen omdat hun voertuig, de hoogste met een overbelading van 24 %, te zwaar beladen was. Overige bekeuringen liepen uiteen van diverse technische gebreken tot het niet voeren van een verplichte "dierenvervoerplaat" en het niet aanwezig hebben van een zogenaamd ontsmettingsboekje. Van een voertuig, bestuurd door een 21 jr. man uit Beerzerveld, werd het kentekenbewijs ingenomen omdat het voertuig niet voldeed aan diverse technische eisen (04-144588)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --