Ryanair

News Release

22.11.04

RYANAIR - INVESTEERT 240 MILJOEN DOLLAR IN NIEUWE BASIS IN LIVERPOOL

9 NIEUWE ROUTES VANAF LIVERPOOL NAAR
FRANKRIJK - IERLAND - ITALIE - SPANJE

Ryanair, Europa's Nr.1 low fares airline, heeft vandaag haar 12e nieuwe basis aangekondigd op de John Lennon luchthaven van Liverpool met een investering van 240 miljoen dollar in 4 nieuwe Boeing 737-800 vliegtuigen en 9 nieuwe Europese routes vanaf Liverpool.

NIEUWE ROUTES:
BARCELONA (REUS) LIMOGES PISA
CORK MURCIA SHANNON
GRANADA NIMES VENETIE

HUIDIGE ROUTES:
BARCELONA (GIRONA) DUBLIN MILAAN ROME

Ryanair, begonnen met activiteiten in Liverpool in 1988, heeft momenteel 14 dagelijkse internatiale vluchten vanaf Liverpool naar Barcelona (Girona), Dublin, Milaan en Rome. De komende 12 maanden zal Ryanair 1,4 miljoen passagiers vervoeren van en naar Liverpool, waardoor hun klanten meer dan 30 miljoen euro kunnen besparen ten opzichte van de hoge tarieven van Easyjet. De aankondiging van deze nieuwe basis en de grote uitbreiding van het aantal routes, bestemmingen en passagiers is ook goed nieuws voor de locale economie omdat hierdoor 1.000 nieuwe blijvende banen worden gecreëerd in de regio.

Verder heeft Ryanair ook nog nieuwe routes aangekondigd van Blackpool naar Barcelona en van Pisa naar Barcelona. Ryanair heeft al twee succesvolle routes vanaf Blackpool naar Dublin en Londen Stansted en 5 dagelijkse routes van Pisa naar Brussel, Glasgow, Hamburg, Frankfurt Hahn en Londen Stansted.

Bij het bekend maken van de 12e basis in Liverpool, zei Michael O'Leary, CEO van Ryanair:

"Klanten van Merseyside die gebruik maken van Liverpool's John Lennon Airport hebben nu een echte low fares airline die tarieven aanbiedt die bijna de helft van de prijs zijn van Easyjet, met 13 Europese bestemmingen en een onverslaanbare punctualiteit, en dat is Ryanair."

"Onze boodschap naar Easyjet is simpel - jullie zijn geen partij voor de lage tarieven van Ryanair en jullie kunnen ook niet voldoen aan onze stiptheid en klantenservice."

"De nieuwe routes van en naar Liverpool, met tarieven vanaf £2.99 (excl. belasting) kunnen vanaf nu worden geboekt via www.ryanair.com, de grootste reiswebsite."

Neil Pakey, Managing Director van Liverpool John Lennon Airport zei:

"Ryanair's belofte aan de Liverpool John Lennon Airport door een extra
1 miljoen passagiers naar de luchthaven te vervoeren komt op het goede moment. Liverpool wordt duidelijk door de sector gezien als de poort naar Noord Engeland. Ryanair's beslissing om hier 4 nieuwe vliegtuigen te stationeren zal significante voordelen met zich meebrengen voor deze regio inclusief een duizendtal banen die in deze regio gecreëerd zullen worden."

"Bovendien zal de status van Liverpool als culturele hoofdstad worden verhoogd doordat het voor meer Europeanen mogelijk word to de Merseyside te bezoeken via directe vluchten tegen ongelooflijk lage tarieven."

RYANAIR

EASYJET

STIPTHEID*

85%

79%

GEMIDDELD TARIEF**

40EUR

62EUR


*BRON - OFFICIELE CAA STATISTIEKEN VOOR APR-JUN 04. ** JAARREKENINGEN

VAN LIVERPOOL NAAR:

LIGNE

FREQUENCE

BEGIN DATUM

LAAGSTE TARIEF(excl. belasting)

BARCELONA (REUS) 1 X PAR JOUR 31 MARS 05 £7.99
CORK 1 X PAR JOUR 26 AVRIL 05 £2.99
GRANADA 1 X PAR JOUR 26 AVRIL 05 £12.99
LIMOGES 3 X PAR SEMAINE* 19 AVRIL 2005 £4.99
MURCIA 1 X PAR JOUR 31 MARS 05 £17.99
NIMES 4 X PAR SEMAINE** 20 AVRIL 2005 £4.99
PISA 1 X PAR JOUR 19 AVRIL 05 £12.99
SHANNON 1 X PAR JOUR 3 MAI 05 £2.99
VENICE 1 X PAR JOUR 26 AVRIL 05 £4.99