Gemeente Roermond

Gehandicapten Roermond betalen voortaan keuringskosten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond heeft in haar vergadering van 28 september 2004 besloten dat de keuringskosten, die worden gemaakt bij de aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart, worden doorberekend aan de aanvrager. Bovendien dienen alle kosten vooraf, dus bij de aanvraag, te worden betaald. Mocht de aanvraag worden afgewezen, dan zullen deze kosten niet worden terugbetaald.

Wanneer een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart of -plaats wordt ingediend, wordt de aanvrager gekeurd door een arts van Argonaut BV. Uit deze medische keuring moet blijken of de aanvrager in aanmerking komt voor een parkeerkaart of -plaats. Argonaut BV brengt per keuring 65,- in rekening bij de gemeente Roermond ( 147,- indien een beroep wordt gedaan op de hardheidsclausule). Tot op heden werden deze keuringskosten betaald door de gemeente. De aanvrager hoefde voor een gehandicaptenparkeerkaart slechts 21,80 aan legeskosten te betalen, wanneer de kaart werd toegewezen.

Deze regeling zal vanaf 1 december 2004 worden gewijzigd. Vanaf die datum worden de keuringskosten in rekening gebracht bij de aanvrager. Het maakt daarbij niet uit of de kaart wordt toegekend of niet. Als het college van B&W zou besluiten om een second opinion aan te vragen bij een onafhankelijke keuringsinstantie, worden deze herkeuringskosten door de gemeente zelf betaald. Bij de aanvraag van een gehandicaptenparkeerplaats wordt de aanvrager eerst om een gehandicaptenparkeerkaart gevraagd. Wanneer de aanvrager deze kaart heeft is een keuring niet nodig. Bij de aanvraag wordt dan alleen nog beoordeeld of het op de aangegeven locatie nodig dan wel mogelijk is om een gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen. Publicatiedatum: 24.11.2004 Bijgewerkt: 24.11.2004