Fractie PvdA Rotterdam

Fractie PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

Woensdag 24 november 2004

Herhaalde meldingen bij politienummer 0900-8844 moeten hogere prioriteit krijgen

De PvdA Rotterdam is ontevreden met de afhandeling van meldingen met een zogenaamde lage urgentie die binnenkomen op het landelijk politienummer 0900-8844.

Wij krijgen signalen dat er weinig tot niks wordt gedaan met meldingen die niet urgent genoeg zijn om er direct politie op af te sturen. Natuurlijk stelt de politie prioriteiten en kan er niet voor elke wissewasje een politiewagen worden gestuurd. Maar tegelijkertijd worden burgers die meerdere malen de politie bellen met een klacht die volgens de politie een lage urgentie heeft, niet serieus genomen.

Mensen bellen meerdere malen de politie voor burenoverlast of overlast van de coffeeshop in de straat zonder dat de politie komt kijken. Ook bij een 2e, 3e, 4e of 5e telefoontje naar het politienummer blijft de overlast een lage prioriteit hebben en wordt er niets gedaan door de politie aldus PvdA fractievoorzitter Bert Cremers. Dit kan tot een escalatie van het probleem leiden en het ondermijnt tegelijkertijd het vertrouwen van de burger in het optreden van de politie. De PvdA Rotterdam vindt dit een slechte situatie en vindt dat herhaalde meldingen over een zelfde persoon, zaak of plek een hogere prioriteit moeten krijgen. Cremers: Het is belangrijk dat de burger vertrouwen blijft houden in de politie. De PvdA heeft over de omgang met politiemelding vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.



Fractie PvdA Rotterdam