Politie Zuid-Holland-Zuid


24/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard


24-11-2004 - Persberichten district I

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO- Op woensdag 1 december 2004 houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur ongeveer
250 fietsen te bezichtigen. Deze fietsen zijn in beslag genomen of gevonden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom meenemen. Het adres waar bezoekers de fietsen kunnen komen bekijken is Bamendaweg 59 te Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden.

INBRAAK IN RESTAURANT
DORDRECHT - In de nacht van 22 op 23 november is er tussen 01.30 uur en 02.00 uur ingebroken in een horecagelegenheid aan het Van Oldenbarneveltplein. De dieven sloegen een ruit in aan de achterkant van het restaurant en vernielden een gokkast en het alarmsysteem. De buit is nog onbekend. Een getuige meldde de politie dat jongens op scooters bij het restaurant waren gezien. Ze zouden weggereden zijn richting de Thorbeckeweg.
De politie heeft later twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. De twee werden na de inbraak bij het restaurant gezien. Een van hen stapte door de kapotte ruit naar binnen en nam een krat cola mee. De jongens sloegen op de vlucht toen er een auto aankwam. De twee zijn ingesloten.

OP HET DAK
DORDRECHT- Een 22 jarige fietser uit Dordrecht is na een aanrijding op het dak van een personenauto terechtgekomen. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 23 november 2004, omstreeks 10.30 uur, op de Krispijnseweg. De fietser reed vanaf de Waldeck Pyrmontweg in de richting van de Patersweg. Hij stak vermoedelijk bij rood licht de kruising met de Krispijnseweg over en werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 20 jarige man uit Papendrecht. De man vloog door de lucht en kwam via motorkap en voorruit op het dak terecht. Hij was nog wel aanspreekbaar. Hij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

BEDREIGENDE WINKELDIEF
DORDRECHT- Een 24 jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal en bedreiging. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 23 november 2004, omstreeks 11.00 uur, op het Damplein. De man stal een buitenlantaarn van een tafel voor een winkel. Hij werd betrapt door de eigenaar. Die belde vervolgens de politie. Ondertussen begon de winkeldief de winkelier te bedreigen. Hij werd overgedragen aan de politie en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

PARKEERKAARTJE
ZWIJNDRECHT- Een 51 jarige vrouw is licht gewond geraakt bij een aanrijding. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 23 november 2004, omstreeks
14.55 uur, op de parkeerplaats van het Hof van Holland. De vrouw reed de parkeerplaats af in een auto met automatische versnelling. Dit was zij niet gewend. De vrouw wilde haar parkeerkaartje aan een 65 jarige vrouw uit Zwijndrecht geven en stopte achter haar personenauto. Terwijl de 51 jarige vrouw het kaartje overhandigde schoot haar voet van de rem en ging haar auto rijden. De vrouw schrok daarvan en trapte vervolgens het gaspedaal in plaats van de rem. Zij botste tegen de linkerachterzijde van de auto van de 65 jarige vrouw, reed over een aantal parkeerplekken en kwam tot stilstand in de bosjes. De vrouw liep pijn aan haar borstbeen op. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp aan de vrouw. Haar auto raakte rondom beschadigd.

INBRAAK WONING
DORDRECHT- Op dinsdagmiddag, 23 november 2004, is tussen 14.20 en
14.55 uur, ingebroken in een woning aan de Troelstraweg. De bewoonster was even weg om haar zoontje van school te halen. Haar 8 maanden oude baby lag in zijn bedje. Toen de vrouw na ongeveer een half uur terug kwam zag zij dat de voordeur open stond. Bleek dat er was ingebroken. De voordeurslot was geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen zijn sieraden, geld en een videocamera. De baby lag gelukkig nog in zijn bedje. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

CONTROLE
DORDRECHT- Gebiedsagenten hebben in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie tijdens een verkeerscontrole 39 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 35 bestuurders die geen autogordel droegen, 2 bestuurders belden niet hands-free, 1 bromfietserbestuurder had geen verzekeringsbewijs bij zich en een bromfietsbestuurder had geen verzekeringsplaatje op zijn bromfiets. Ze hielden de controle op dinsdag, 23 november 2004, op de Singel, de Burgemeester de Raadtsingel en de Hallinqlaan. Er werden ongeveer 415 voertuigen gecontroleerd.

DORDRECHT- Gebiedsagenten hebben in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol 21 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 23 november 2004, op de Abel Tasmanstraat, de Karel Doormanlaan, de Maarten Harpertsz Trompweg en de Laan van Londen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. In totaal werden ongeveer 567 voertuigen gecontroleerd.

DRANK GESTOLEN
ZWIJNDRECHT- Een 16 jarige jongen uit Zwijndrecht is aangehouden wegens diefstal van twee flessen drank. Dit gebeurde op dinsdagavond,
23 november 2004, omstreeks18.50 uur. De jongen had bij zijn werkgever, een horecazaak in Zwijndrecht drank gestolen en in zijn tas gestopt. Hij werd betrapt door zijn werkgever en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RECLAMEBORDEN
DORDRECHT- Vier jongens uit Dordrecht in de leeftijd van 13, 14 en 2 keer 15 jaar zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op dinsdagavond, 23 november 2004, omstreeks 19.15 uur, op de Noordendijk. De jongens werden er van verdacht dat zij kort daarvoor bij een snackbar en een restaurant aan de Voorstraat tegen drie reclameborden aangeschopt hadden. De borden raakten daarbij vernield. Tijdens het onderzoek bleek dat de jongens niets met de vernieling te maken hadden en zijn ze direct in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.