KLM

04/047

KLM OPERATIONEEL VERSLAG OVER SEPTEMBER 2004

AMSTELVEEN, 24 november, 2004 - De vluchtuitvoering in de maand september heeft veel last gehad van het slechte weer. Zo werd op 14 september de afhandeling op Schiphol Airport gedurende een half uur stilgelegd en hebben opeenvolgende orkanen in Midden Amerika de lange afstandsvluchten ernstig verstoord. Verder hebben verstoringen in het bagage-afhandelingssysteem (BASS) van de Luchthaven Schiphol, tot vertragingen geleid. In september is ook een aanzienlijk aantal vluchten geannuleerd. De reden hiervoor waren een bandeninspectie op de 737-vloot en de extra verstoringen bij KLM Cityhopper.

Desondanks haalde KLM in vergelijking met de Europese luchtvaartmaatschappijen, op de langeafstandsvluchten wederom een eerste positie op het gebied van aankomstpunctualiteit (81.3%). De vertrekpunctualiteit was met 73.3% goed voor een derde Europese plaats. Verder is van de geplande langeafstandsvluchten 99.5% daadwerkelijk uitgevoerd, wat goed is voor een tweede Europese positie.

Wat betreft de punctualiteit op de korte- en middellange afstandsvluchten is 77.6% van de vluchten op tijd aangekomen en 74.7% op tijd vertrokken. 98.6% van alle geplande korte- en middellange afstandsvluchten is uitgevoerd.

Ondanks de BASS-storingen is het aantal wereldwijde bagagevermissingen gedaald met ruim 1% ten opzichte van de maand augustus 2004. Bij 2.3% van de passagiers kwam de bagage niet tegelijkertijd op de bestemming aan en moest deze worden nagezonden.



KLM