ChristenUnie


Vragen over voorlichtingsfimpje over aids-preventie in India Woensdag 24 November 2004 - 12:58

Schriftelijke vragen van het lid Huizinga-Heringa (ChristenUnie) aan de minister voor ontwikkelingssamenwerking inzake een voorlichtingsfilmpje over aids-preventie in India.
1. Kent u het bericht over een voorlichtingsfilmpje over aidspreventie gericht op homoseksuelen in India? Klopt het bericht dat de Nederlandse overheid het initiatief heeft genomen tot dit filmpje en het volledig heeft betaald? 1

2. Hoe beoordeelt u het feit dat de gekozen strategie in het filmpje (twee naakte mannen onder de douche) in India als zeer schokkend wordt ervaren? Is een dergelijke aanpak niet strijdig met het beleid van goed partnerschap en respectvolle omgang met de culturele opvattingen in het partnerland?

3. Is de bewering juist dat er geen overleg is geweest met de Indiase overheid over het voorlichtingsfilmpje? Wat is uw mening over de uitspraak van de cultureel attaché van de ambassade, dat overleg met de Indiase regering in dit geval niet nodig was.
4. Hoe verhoudt zich dit initiatief met het voornemen van de Nederlandse overheid om de ontwikkelingshulp aan India af te bouwen?

_______________________

Trouw, 22 november 2004

---