Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergaderingen van 23 november 2004

Op dinsdag 23 november 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verkoop grond nabij Librije
Het college heeft besloten tien vierkante meter grond te verkopen aan Stichting Com.wonen. De grond ligt nabij Librije 45-183.

Klacht Vereniging Van Eigenaars Louis Couperusplaats 3-313 De Vereniging Van Eigenaars Louis Couperusplaats 3-313 diende een klacht in naar aanleiding van een mislukte ophoging eind 1998/begin 1999. Het college besloot - na veelvuldig overleg, een hoorzitting en een handreiking in de vorm van een renteloze lening de behandeling van de ingediende klacht als beëindigd te beschouwen. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Invoering van de Wet kinderopvang per 1 januari 2005 Het college besloot de bestaande contracten met kinderopvanginstellingen per 1 januari 2005 te beëindigen. Zij stemt in principe in met de nieuwe Regeling kinderopvang van de gemeente Capelle aan den IJssel. Deze regeling geldt niet alleen voor de inwoners van Capelle maar ook voor de medewerkers van de gemeente.

Amaliaboom
De traditie volgend stemt het college in met het voorstel om een boom voor kroonprinses Amalia te planten op een locatie op het Vuijkterrein. Het voornemen is om de boom op 7 december, een jaar na de geboorte van Amalia, te planten. Wethouder Tineke Keuzenkamp verricht de handeling.

Fascinatio van WOF naar WOP
In Fascinatio is een jaar geleden gestart met een participatieoverleg met bewoners. Dit overleg wordt Wijk Overleg Fascinatio (WOF) genoemd. Een en ander dient nu geformaliseerd te worden, zodat er duidelijkheid komt over elkaars rechten en plichten. Het college stemde daarom in met het voorstel om van het WOF een volwaardig Wijk Overleg Platform (WOP) te maken. Dit met ingang van 1 januari 2005.

Benoeming vacature Bestuur Openbaar Primair Onderwijs (BOPO) Het college heeft het raadsvoorstel en besluit over de benoeming van de heer Westlake uit Nieuwerkerk aan den IJssel tot lid van het bestuur van BOPO vastgesteld.

---

Behandeling verzoek TinQ om vrijstelling van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998
Het college besloot om, ter voorbereiding van de procedure ex artikel 19 lid 1 WRO, een inspraakprocedure te starten. Dit zodra de ruimtelijke onderbouwing gereed is en ambtelijk is getoetst aan het Toetsingskader voor vrijstellingen van het bestemmingsplan Hoofdplan 1998 voor het vestigen van benzinestations.