Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 november 2004

Katten- en hondenkado's populair dankzij Dogs & Cats

Dankzij "Giftshop and Gallery Dogs & Cats" in de Kerkstraat in Hoorn ontvangen de komende tijd veel mensen originele kadootjes. De splinternieuwe onderneming is een combinatie van een kunstgalerie met een kadowinkel met als thema honden en katten. Leuk voor liefhebbers van deze viervoeters, maar ook blijkt het nu al een ideale plek om een toepasselijk cadeau voor anderen te vinden. Evelyn Tesser uit Hoorn heeft op beurzen prachtige toepasselijke artikelen ingekocht en ook bij enkele kunstenaars is zij op bezoek geweest. Voor een mooi en origineel geschenk kunt u in haar nieuwe zaak terecht en sinds kort ook op internet: www.dogsandcats.nl.

De nieuwe winkel annex galerie is nu ruim een maand open en heeft over belangstelling niet te klagen. Doordat er allemaal voor Hoorn en West-Friesland unieke producten worden aangeboden, hoort de startende onderneemster alleen maar enthousiaste reacties. Ze vindt het leuk om allemaal verhalen te horen van katten- en hondenliefhebbers en heeft aan de hand van foto's al verschillende tekeningen en schilderijen in opdracht vervaardigd. In korte tijd heeft ze ook al vaste klanten gekregen die geregeld terugkomen om zichzelf of een ander op iets moois te tracteren. Er is immers in elke prijsklasse wel iets te koop.

Kattenkunst.
"Giftshop and Gallery Dogs & Cats" is gevestigd in het pand Kerkstraat 2 dat grenst aan de Rode Steen. Het voorste deel van de zaak is cadeauwinkel terwijl achterin de galerie met honden- en kattenkunst is te vinden. Daar is een expositie met prachtige 'kattenkunst' van de Hoornse kunstenaar Arie de Jong te zien. Evelyn Tesser kende haar 'kattenkunst' en wilde graag deze Hoornse kunstenaar als eerste aan bod laten komen in de honden- en kattengalerie. Inmiddels heeft ze contact met verschillende andere kunstenaars in het land die in aanmerking komen voor een verkoopexpositie in de nieuwe Hoornse winkel annex galerie.

Exclusieve merken.
De nieuwe winkel brengt enkele grote merken naar West-Friesland. Zo wordt het wereldberoemde katten-serviesgoed van de Oostenrijkse ontwerpster Rosina Wachtmeister op exclusieve basis verkocht en is het aanbod van beroemde weverijen als de Ulster Weavers nu ook in Hoorn te koop. Deze produkten uit Ierland, van keukenschorten tot keukendoeken zijn geroemd om de hoogwaardige kwaliteit van de materialen en de prachtige (katten)-ontwerpen. Wie door dit aanbod denkt dat "Giftshop and Gallery Dogs & Cats" vooral luxe en dure artikelen verkoopt, heeft het goed mis: Er zijn zeer betaalbare (cadeau)artikelen te vinden, variërend van mokken tot placemats en van pluche honden tot houten katten.

"Giftshop and Gallery Dogs & Cats", Kerkstraat 2 in Hoorn, is vanaf geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 18.00 uur, zaterdag van 10 tot 17.00 uur en tevens op de donderdagse koopavond. Ook zal de winkel/galerie open zijn tijdens de koopzondagen en de extra koopavonden in november en december. Een deel van het aanbod van de bijzondere winkel is ook te bestellen via Internet: www.dogsandcats.nl. Telefonisch is "Dogs & Cats" te bereiken op 0229-210477.

Einde persbericht

Voor nadere informatie:
Evelyn Tesser, 06-20040591 of 0229-210477

---- --