Dienstenbond CNV

Ontwikkelingen Mobiele Surveillance Falck
24-11-2004

Onlangs zijn we geïnformeerd over de reorganisatie van de Mobiele Surveillance van Falck Security & Services. Uw werkgever wil het werk met minder mensen gaan doen en ook taken uitbesteden. We vinden de ingreep pittig.

Uit de adviesaanvraag aan de Ondernemingsraad valt op te maken dat de Mobiele Surveillance in totaal 78 voltijd arbeidsplaatsen kwijt raakt. De uiteindelijke boventalligheid wordt door uw werkgever geschat op maximaal 24 voltijd arbeidsplaatsen. Kennelijk is dat mogelijk door onder andere herplaatsing, het terugdringen van overwerk en inleenuren en natuurlijk verloop.

Een van de andere oplossingen die uw werkgever voorziet is overplaatsing van werknemers van de Mobiele Surveillance naar lokale werkgevers. Het werk wordt, als het ware, overgeheveld naar andere partijen. Voor een bepaald deel en in bepaalde regios zal dit betekenen dat medewerkers mee kunnen gaan.

Voor de goede orde
Over het oplossen van boventalligheid en de overgang naar een andere werkgever zijn met ons geen afspraken gemaakt. Er is dus geen bescherming op grond van een, met ons afgesloten, Sociaal Plan. De volgende toezeggingen zijn door uw werkgever gedaan:

Uw werkgever stelt dat van de medewerkers bij Mobiele Surveillance niemand gedwongen op straat komt te staan en bovendien dat alle herplaatsingen op basis van vrijwilligheid gaan. Of het inderdaad allemaal zo soepel gaat willen we natuurlijk graag even bij u checken. Het is daarom van het grootste belang dat u direct bij ons aan de bel trekt als er zaken niet goed gaan:

* omdat we u dan individueel kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld bij de overgang naar een andere werkgever (denk maar aan uw arbeidsvoorwaarden) en/of,

* omdat we problemen collectief op kunnen lossen door het afsluiten van een Sociaal Plan. Er zijn binnen Falck ondertussen genoeg voorbeelden van Sociale Plannen. Wij brengen in herinnering dat bij de nieuwe structuur van de Mobiele Surveillance het fusie Sociaal Plan Falck Securicor van toepassing is verklaard.

Kortom: laat het ons zo snel mogelijk weten.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze nieuwsflits? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (0235670686 of mail h.gerding@cnvdibo.nl