Gemeente Den Haag

november 2004
Aanleg fietsstroken in Duinstraat (16 november)

Het plan voor aanleg van fietsstroken in de Duinstraat tussen de Scheveningseweg en Westduinweg is vandaag door B&W vrij gegeven voor inspraak. Het gaat om fietsstroken langs de gehele Duinstraat die aansluiten op de bestaande fietspaden van de Westduinweg en het nieuw aan te leggen kruispunt Scheveningseweg-Duinstraat. De Doornstraat krijgt bovendien een inritconstuctie.

De fietsstroken in de Duinstraat maken onderdeel uit van de verdere voltooiing van het hoofdroutenetwerk in Den Haag. Daarnaast verbetert het de verkeersveiligheid. In de huidige situatie van de Duinstraat kunnen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer de fietser zich mengt tussen rijdende en parkerende auto's. Verkeerswethouder Bruno Bruins: 'Op verzoek van de Wijkorganisatie Scheveningen-Dorp (WOS) en Bewoners- en Ondernemersorganisatie Havenkwartier (BOH) heeft de gemeente het plan opgesteld. De fietsstroken worden uitgevoerd in rood asfalt.'
Door de fietsstroken verdwijnt het langsparkeren (27 parkeerplaatsen) en worden ter hoogte nieuwbouw (Duinstraat 15 a t/m 17 h) zeven nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Uit parkeeronderzoek blijkt dat de parkeerdruk dusdanig laag is dat de daling geen problemen oplevert.

De inspraaktermijn loopt van 17 november tot en met 22 december 2004. Planning van de uitvoering is derde kwartaal 2005. De werkzaamheden vinden dan tegelijk plaats met de vervanging van de riolering in de Duinstraat en het werk aan het kruispunt Scheveningseweg-Duinstraat. De overlast voor de omwonenden is daardoor eenmalig en blijft hiermee beperkt.