VERENIGING EIGEN BOOT

Belangenvereniging voor eigenaren van een motor of zeiljacht.

PERSBERICHT

Tiel, 24 november 2004

Nieuwe belangenvereniging voor jachteigenaren opgericht.

In Tiel is de Vereniging Eigen Boot opgericht. De beoogde leden van de vereniging zijn eigenaren van een motor- of zeiljacht. Het belangrijkste doel van de vereniging is belangenbehartiging voor zaken waarmee de eigenaar en schipper van een schip wordt geconfronteerd. Dit kan zijn eigendom (koop, verkoop, verzekering, financiering), bezit van een schip (onderhoud, ligplaats, renovatie), maar ook veilig en verantwoord varen met het schip.

Het idee voor een dergelijke consumentenvereniging is geboren uit de reeks sterke en minder sterke verhalen van watersporters. Die verhalen gaan over schades die niet vergoed blijken te worden, over onderhoudswerkzaamheden door werven die de toets der kritiek niet kunnen doorstaan, over gevaarlijke situaties op het water, over de vraag: hoe kun je het vetkoord van een schroefasinstallatie vervangen.
En bij dat alles de constatering: waar kun je heen als je vragen of problemen hebt?

Het concept van Vereniging Eigen Boot is afkomstig van de heren Cok van Herk en Han Kersten. Cok van Herk is directeur van een transportbedrijf. Han Kersten is financieel manager en in zijn vrije tijd bestuurslid bij een aantal watersportverenigingen en bestuurslid van twee werkgroepen van het Watersportverbond.

De officiële start van de activiteiten was op 1 mei 2004. De voorlopige website (www.eigenboot.nl) is gereed, de administratie ingericht en de eerste afspraken met deskundigen en andere partners zijn gemaakt.

De kern van de vereniging is de helpdesk (0344-653660): een lid of geïnteresseerde watersporter staat direct in contact met een deskundige medewatersporter. Die blijft als vast contact ook aanspreekbaar als andere deskundigheden (advocaten, scheepsexperts etc) onverhoopt ingeschakeld moeten worden. Daarnaast worden overeenkomsten afgesloten met zogenoemde Friendly suppliers die speciale voordelen bieden aan leden van Eigen Boot. Tenslotte wordt een website ontwikkeld die deels alleen toegankelijk is voor leden en die een vraagbaak wordt voor zowel onderhoudstechnische zaken, eigendoms- en verzekeringsaangelegenheden als vaartechnische informatie.

.
Inlichtingen en andere informatie:

Vereniging Eigen Boot
C. de Kleijnstraat 48
4005 MP Tiel

Postbus 607 Strategie en beleid: Han Kersten 06- 53380487
4000 AP Tiel Commerciële contacten: Cok van Herk 06- 18708726

telefoon 0344- 653660
fax 0344- 653239
mail info@eigenboot.nl
website www.eigenboot.nl
handelsregister Tiel: 11058058

24 nov 04 14:00