SNCU

Nu ook CAO Uitzendkrachten voor niet-georganiseerde bureaus

Vanaf vandaag kunnen alle niet-georganiseerde uitzendondernemingen beschikken over een CAO voor Uitzendkrachten. Daartoe is een speciale uitgave van de algemeen verbindend verklaarde CAO verschenen. De uitgave is een product van de SNCU, een samenwerkingsverband van de ABU en de vakbonden (FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie) en heeft als doel niet-georganiseerde uitzendondernemingen in staat te stellen uitzendkrachten te informeren over hun arbeidsvoorwaarden. De uitgave is te bestellen via www.smu-online.nl.

Aanleiding van het laten drukken van de algemeen verbindend verklaarde artikelen is de vraag van niet-georganiseerde uitzendondernemingen naar de verplichtingen die gelden sinds augustus 2004. Sinds die datum geldt voor elke uitzendonderneming de CAO voor uitzendkrachten 2004 - 2009. Deze verplichting loopt tot 4 april 2005. De niet-georganiseerde ondernemingen krijgen met het verschijnen van de gedrukte artikelen de mogelijkheid hun uitzendkrachten volledig te informeren.

De niet-georganiseerde ondernemingen kunnen voor bestellingen terecht op www.smu-online.nl. De site geeft tevens een gratis algemene introductie over de CAO en de bepalingen die voor de uitzendondernemingen gelden. Tegen betaling kunnen de verplichte bepalingen gedownload worden, kan gekeken worden op een uitgebreide lijst met de meest gestelde vragen en kunnen vragen worden voorgelegd aan deskundigen. De informatie op de site wordt regelmatig ververst en blijft derhalve voortdurend actueel.

SMU-online.nl is een gezamenlijk product van de ABU en de bonden. Begin volgend jaar zal de naam van de site veranderen in www.sncu.nl. Tevens wordt de site dan uitgebreid met vakkrachtmeldingen. Dit laatste heeft betrekking op de bepaling in de CAO voor Uitzendkrachten dat voor vakkrachten specifieke termijnen voor de inlenersbeloning kunnen gelden.

De SNCU-CAO voor Uitzendkrachten 2004 - 2009 kost 6,00 euro per stuk inclusief BTW, exclusief administratie- en verzendkosten.

De SNCU is het samenwerkingsorgaan van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en de vakbonden (FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie). De SNCU heeft o.a. als taak uitzendondernemingen te informeren over de CAO voor Uitzendkrachten.

Voor de redactie,