Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 24 november 2004 Publicaties - 24 november 2004
nieuw! Identificatieplicht vanaf 1 januari 2005 nieuw! Raadsvergadering van 2 november 2004
Brunssum brengt hangvennen terug in het Schutterspark nieuw! Laat uw stem horen via het referendum
Brunssums project voorkomt schooluitval nieuw! Commissievergaderingen Hondenpoep hoort niet op straat! nieuw! Pas-65 verdwijnt Wijkatlas 2004 op internet nieuw! Brunssum gaat strenger handhaven Koopzondagen 2004 Nog dit jaar duidelijkheid over toekomst De Zeekoelen/Heidecamping
Alles wat u wilde weten over Brunssum Gemeentegids nu ook op internet Evenementenkalender 2004 Gemeente presenteert nieuwe welstandseisen Weekmarkt Brunssum pakt taalachterstand bij kinderen aan Gemeente pakt overlast aan
nieuw! Vergadering commissie Ruimtelijke Kwaliteit nieuw! Marktmaatregel Vijverlaan weer van kracht
Hou rekening met het Bouwstoffenbesluit nieuw! Bethelhof woonerf Nieuwe Woningwet nieuw! Parkeerverbod Vroedschapstraat en Stadhouderstraat
Bouwen zonder vergunning? nieuw! Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen Is mijn aan- of uitbouw vergunningsplichtig? nieuw! Inspraakavond `betaalbaar parkeren'
De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning nieuw! Route tussen Touwslager en Kennedylaan wordt verplicht fietspad Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum' Gemeente ziet toe op Vul uw bouwaanvraag goed in! Gemeente pakt foutparkeerders in wijken aan
Verkeersspreekuur
Voor iedere Nederlander van 14 jaar en ouder:
Identificatieplicht vanaf 1 januari 2005

Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen zich kunnen identificeren. Dat betekent dat iedereen in Nederland altijd een geldig identiteitsbewijs bij zich moet hebben en op aanvraag van bijvoorbeeld politie moet kunnen laten zien. Die verplichting geldt óók voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Heb je nog geen identiteitsbewijs? Uiterlijk vrijdag 17 december moet je bij je gemeente een aanvraag hebben ingediend.

Tot geldige identiteitsbewijzen behoren alléén paspoort, identiteitskaart, rijbewijs en vreemdelingendocument. Andere documenten (bijvoorbeeld een buskaart, videotheekpas of brommerpas) zijn níet geldig.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Ben je jonger dan 18 jaar, dan dien je op 1 januari 2005 in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart. Deze documenten kun je aanvragen bij de gemeente. De behandeling van een aanvraag duurt een week. Korter kan, maar dan krijg je te maken met extra kosten. Let op: de gemeente Brunssum is vanaf vrijdag 24 december gesloten. Dat betekent dat je aanvraag uiterlijk vrijdag 17 december bij de gemeente binnen moet zijn.

Overigens, vraag je een paspoort aan en ben je nog geen 18, dan moeten allebei je ouders (of je voogd) toestemming geven. Jongeren tot 16 jaar die staan ingeschreven op het paspoort van een van hun ouders, moeten zich eerst laten uitschrijven uit dat paspoort vóór ze een eigen paspoort kunnen aanvragen. De ouder moet hiervoor naar de gemeente waar hij of zij staat ingeschreven.

Vraag je een identiteitskaart aan, dan kun je gewoon in het paspoort van je ouders ingeschreven blijven staan.

Vanaf 1 januari 2005 dien je, net als iedereen in Nederland, je identiteitskaart of paspoort voortaan altijd bij je te dragen. Als de politie erom vraagt, ben je verplicht dat bewijs te tonen. Als je geen identiteitsbewijs kunt laten zien, loop je het risico dat je mee moet naar het politiebureau en/of dat je een boete krijgt.
---

Inspraakavond `betaalbaar parkeren'

Op woensdag 8 december vindt een inspraakavond plaats over betaald parkeren in Brunssum. Deze inspraakavond is bedoeld als `voorinspraak' voor de ontwikkeling van de Parkeernota. De avond vindt plaats in het Bestuurscentrum (burgerzaal) en begint om 2 0.00uur.

De avond is voor iedereen toegankelijk.

---

Route tussen Touwslager en Kennedylaan wordt verplicht fietspad

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een verplicht fietspad in te stellen op de route die over de N276 loopt van de Touwslager naar de Ridder Thibaldstraat/Kennedylaan. Door deze maatregel is de route niet langer toegankelijk voor bromfietsers.

De route is een zogenaamde `langzaam-verkeerroute' die in Brunssum-West uitkomt op de Touwslager, een woonerf. Bij de gemeente zijn veel klachten binnengekomen van bewoners van de Touwslager over de rijsnelheden van bromfietsers. De hoge snelheden leiden regelmatig tot verkeersonveilige situaties, te meer omdat op de plek waar de route aansluit op de Touwslager een ingang is voor een speeltuin.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom besloten de bromfietser niet meer op deze route toe te laten door het instellen van een `verplicht fietspad' tussen de Touwslager en de Kennedylaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, telefoonnummer: (045) 527 86 23 of 527 85 80.

Bezwaar
Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (24 november 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.
---

Commissievergaderingen

In week 49 worden commissievergaderingen gehouden ter voorbereiding op de raadsvergadering van dinsdag 14 december 2004.

Let op: de onderstaande agenda's zijn nog onder voorbehoud!

Maandag 29 november: Ruimte & Techniek.
Op de agenda:


- presentatie Dorpstraat/Kerkstraat


- presentatie BMV-West


- voortgang hersanering Emma


- voorstel Afvalstoffenverordening


- voorstel Jaarverslag 2003, afdeling Milieu gemeente Brunssum


- voorstel 2e Programmarapportage/5e Begrotingswijziging


- nota Betaalbaar Parkeren

Dinsdag 30 november: Burgerzaken.

Op de agenda:


- presentatie over ontwikkelingen ziekenhuis Brunssum, door mevrouw Janssen


- presentatie over situatie Romboutscollege, door Onderwijsstichting St. Bernardinus en Stichting LVO


- voorstel 2e Programmarapportage/5e Begrotingswijziging


- voorstel wijziging besluit 22 Inkomensbeleid Wet werk en bijstand


- voorstel regeling minima, chronisch zieken, ouderen en gehandicapten


- voorstel instellen bestemmingsreserve Soza Wet werk en bijstand - 3e kwartaalrapportage Sociale Zaken 2004


- voorstel Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand


- voorstel Afname GGD-product risicoleerlingzorg Buurtnetwerk 0-12, voor het Buurtjeugdnetwerk Brunssum-Oost


- voorstel aanvraag spoedvoorzieningen


- voorstel Kadernota OGZ-ZL

Woensdag 1 december: Middelen.

Op de agenda:


- voorstel Algemene Plaatselijke Verordening


- voorstel 2e Programmarapportage/5e Begrotingswijziging


- voorstel Enquêteverordening Brunssum


- bestuursopdracht Integrale Handhaving


- voorstel Nota Integrale Veiligheid


- voorstel Plan van aanpak rechtmatigheidscontrole


- voorstel Aanbieden mogelijkheid om deel te nemen in de NV Holding Business Park Luchthaven Maastricht


- initiatiefvoorstel Lijst Borger- gedragsrichtlijnen raadsleden gemeente Brunssum


- voorstel tot instelling van de onderzoekscommissie Emma, benoeming van de commissieleden en de beschikbaarstelling van een budget


- voorstel Inrichting rekenkamerfunctie

De bijeenkomsten worden gehouden in het Bestuurscentrum en beginnen om 19.00 uur.
De vergaderingen zijn openbaar en belanghebbenden zijn van harte welkom. Wilt u het woord voeren over een te behandelen onderwerp, dan dient u dit tijdig bij de aanvang van de vergadering kenbaar te maken aan de voorzitter van de commissie.

---

Vergadering commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Op donderdag 2 december vindt er een vergadering plaats van de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. De vergadering wordt gehouden in de raadzaal in het Bestuurscentrum en begint om 16. 00uur.Debijeenkomst is openbaar en kan door iedere geïnteresseerde worden bijgewoond.

De commissie Ruimtelijke Kwaliteit toetst bouwplannen aan welstandscriteria en brengt hierover advies uit aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Een overzicht van de bouwplannen die de commissie op donderdag 2 december zal behandelen, ligt ter inzage in het Bestuurscentrum, bij de publieksbalie. U kunt dit overzicht raadplegen op woensdag 1 en donderdag 2 december tijdens openingsuren (08.30 tot 12.30 uur, op woensdag tevens van 13.30 tot 17.00 uur).

Tijdens de vergaderingen is het alleen aanvragers van behandelde bouwplannen (of gemachtigden) toegestaan om inhoudelijk aan de vergadering deel te nemen.

---

Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 7 december 2004.