ABN AMRO

Amsterdam, 24 november 2004

TEAM ABN AMRO maakt bemanning van eerste boot Volvo Ocean Race bekend

ABN AMRO heeft vandaag de samenstelling bekendgemaakt van de bemanning van de eerste boot die onder leiding van Mike Sanderson zal deelnemen aan de Volvo Ocean Race 2005/06. De namen van de geselecteerde zeilers zijn:

Brad Jackson ­ Wachtleider (Nieuw-Zeeland)

Tony Mutter ­ Stuurman Trimmer (Nieuw-Zeeland)

David Endean - Trimmer Pitman (Nieuw-Zeeland)

Jan Dekker ­ Voordekker (Frankrijk)

Robert Greenhalgh ­ Stuurman Trimmer (Verenigd Koninkrijk)

Justin Slattery - Voordekker (Ierland)

Stan Honey ­ Navigator (VS)

De zeilers zijn geselecteerd door Schipper Mike Sanderson en technisch directeur Roy Heiner van TEAM ABN AMRO. Mike Sanderson over zijn team: "Tijdens de Volvo Race van volgend jaar wordt onze technische, fysieke en emotionele kracht zwaarder op de proef gesteld dan ooit tevoren. De Volvo 70's worden zeer snel en de combinatie van offshore en in-port wedstrijden levert nieuwe uitdagingen op. Ik ben uitermate tevreden over de samenstelling van het team - enorm veel talent, een schat aan ervaring en sterke persoonlijkheden. De komende 11 maanden zullen wij werken aan de teamspirit en onderlinge verstandhouding die nodig zijn om een wedstrijd op topniveau te kunnen winnen."

Jan Berent Heukensfeldt Jansen, Managing Director van TEAM ABN AMRO voegt hieraan toe: "Dit is een internationale bemanning die een internationale bank vertegenwoordigt. Wij hebben enorm veel bewondering voor deze mannen en voor hun capaciteiten, professionaliteit en toewijding. Onze taak is te zorgen voor de noodzakelijke infrastructuur en support teams om te waarborgen dat de capaciteiten van TEAM ABN AMRO volledig tot hun recht komen."

Tijdens de Volvo Ocean Race wordt teamwork waarschijnlijk zwaarder op de proef gesteld dan bij enig ander sportevenement. Van geen andere groep topsporters wordt verwacht dat zij negen maanden lang dag in dag uit optimaal blijven presteren. Van het uithoudingsvermogen van de bemanning wordt het uiterste gevergd omdat eten en slapen worden opgeofferd aan snelheid. Elk bemanningslid is bovendien voor zijn veiligheid en gezondheid afhankelijk van zijn teamgenoten.

Perscontacten: 020 6288900