Politie Drenthe

Rij veilig met schone ruiten

Assen 24-11-2004 - Het jaargetijde brengt met zich mee dat het nogal eens voorkomt dat je s morgens vroeg als je in je auto wilt stappen om naar het werk te gaan tot de ontdekking komt dat de autoruiten zijn bedekt met een laag rijp.

Er zijn mensen die ervoor kiezen de auto een kwartiertje stationair te laten draaien. Gevolg; de ruiten ontdooid en de auto lekker warm. Mensen die het kunnen weten zeggen dat die methode niet bepaald milieuvriendelijk is en dat het ook nog eens slecht zou zijn voor de motor van de auto. Die zou niet snel genoeg op de juiste bedrijfstemperatuur komen.

Anderen gebruiken een spuitbus met een vloeistof die de eigenschap bezit om de aangevroren ruiten te ontdooien. Twee minuutjes werk en klaar ben je.
Weer anderen kiezen voor de meest milieuvriendelijke methode: de ijskrabber. Je hebt ze in alle soorten en maten, van een eenvoudig krabbertje tot een luxe uitvoering met een gevoerde want om het handvat.

Strafbaar
Hoe dan ook, het rijden met schone ruiten is natuurlijk een absolute noodzaak. Iedere weldenkende automobilist zal dat onmiddellijk toegeven. Toch komt het met enige regelmaat voor dat de politie moet schrijven voor het rijden met een auto waarvan het enige uitzicht bestaat uit een schoongekrabd stukje voorruit.

Dat is gevaarlijk voor anderen en voor jezelf. Bovendien riskeer je een boete die varieert van 65 euro voor onvoldoende zicht door de voorruit tot 135 euro als alle ruiten bevroren zijn.

Controles Boetegeld = Sneu Geld

Voor de komende week staan bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 26 november staat de radarauto op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen en op de N857 bij Borger.
Zaterdag 27 november is een radar snelheidscontrole op de A28 tussen Assen en Groningen.
Zondag 28 november is er een snelheidscontrole op de Voltastraat, de Drostendraai en de Europaweg in Hoogeveen.
Maandag 29 november staat de radarauto op de N37 vanaf Holsloot richting Duitse grens en op de N48 tussen Hoogeveen en de grens met Overijssel. Dinsdag 30 november wordt er op snelheid gecontroleerd op het Zuideinde in Exloo, de Torenwijk in Odoornerveen en de Odoornerstraat in Ees.
Woensdag 1 december staat de radarauto op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.
Donderdag 2 december wordt er s middags en s avonds in Hoogeveen gecontroleerd op het dragen van de autogordel en het rijden door rood.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl