Net4kids ondersteunt Deloitte actie voor goede doelen

Amstelveen, 24 november 2004 - De accountants-adviesorganisatie Deloitte organiseert met ondersteuning van Net4kids, de non-profit internetmarktplaats voor kinderhulpprojecten en donateurs, een kerstactie waarbij werknemers kunnen kiezen tussen een kerstpakket of het ondersteunen van een goed doel.

De medewerkers die hun kerstpakket afstaan en een goed doel willen ondersteunen kunnen kiezen uit vier projecten: reïntegratie van straatkinderen in Calcutta, opvang van kinderen in James House te Kaapstad, een weeshuis in Kathmandu en opvang van straatkinderen in Rio de Janeiro. Voor al deze projecten geldt dat 100% van de donatie daadwerkelijk naar het project gaat en dat de donateur persoonlijke terugkoppeling krijgt van de vorderingen bij het ondersteunde project.

Deloitte heeft hiervoor een eigen microsite op de Net4kids-site, waar alle informatie over de projecten is te vinden. Daarnaast wordt iedere medewerker regelmatig en persoonlijk via e-mail op de hoogte gehouden van het gekozen project.

"Wij hebben voor ondersteuning door Net4kids gekozen, omdat deze non profit organisatie een hulpplatform biedt en de communicatie over de voortgang van de projecten zonder kosten rechtstreeks met de medewerkers kan verzorgen", zegt Bas Wesselink, voorzitter van de Deloitte-commissie die de projectvoorstellen van medewerkers heeft geselecteerd. "Vorig jaar is Deloitte begonnen met deze kerstactie voor goede doelen, maar de persoonlijke terugkoppeling betekent voor velen een grotere betrokkenheid, waardoor deze actie echt gaat leven binnen de organisatie. Het is de bedoeling de samenwerking met Net4kids de komende jaren voort te zetten."

Loek van den Boog, oprichter en chairman van Net4kids zegt: "De vrije keuze van de projecten, de 100% donatie en de persoonlijke terugkoppeling zijn de pijlers van Net4kids. Door de kerstactie van Deloitte kunnen nu nog meer kinderen worden geholpen."

Bijna 1300 partners en medewerkers van Deloitte hebben voor dit jaar gekozen voor ondersteuning van een goed doel in plaats van een kerstpakket.

Over Net4kids
Net4kids Aid Foundation is een non-profit internetmarktplaats die potentiële gevers en projecten bij elkaar brengt. Net4kids ondersteunt projecten ten behoeve van kansarme kinderen. De geografische focus van de projecten ligt op ontwikkelingslanden in Afrika en Azië. Projecten moeten gericht zijn op lange termijn verbeteringen voor kinderen en kunnen betrekking hebben op onderwijs, gezondheidszorg, drinkwater en huisvesting. Net4kids steunt momenteel projecten in Zuid Soedan, Ghana, Nepal en India.

De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen project kiezen; 100% van de bijdrage gaat naar het project, alle bijkomende kosten worden door Net4kids betaald; er is een persoonlijke terugkoppeling van de voortgang van het gesteunde project via Internet en een niet-goed-geld-terug-garantie.

Hulpprojecten krijgen via Net4kids toegang tot een groot bestand van gevers die ze anders niet kunnen bereiken. Ze kunnen gebruik maken van de Net4kids IT-infrastructuur en worden betrokken bij alle marketingactiviteiten van Net4kids.

Via de website www.net4kids.org kan een project gekozen, gesteund en gevolgd worden. Net4kids bestaat grotendeels uit een snel groeiend aantal vrijwilligers en wordt ondersteund door sponsoren.