Endemol Entertainment

Hilversum, 24 november 2004

Barnicoat en Bazalgette benoemd tot COO en CCO Endemol

Per 1 januari 2005 treden Tom Barnicoat en Peter Bazalgette toe tot de Raad van Bestuur van Endemol als respectievelijk Chief Operating Officer (COO) en Chief Creative Officer (CCO). Deze benoemingen, die geformaliseerd worden op de volgende aandeelhoudersvergadering, volgen op het vertrek van John de Mol als CCO eerder dit jaar en het aangekondigde vertrek van Ronald Goes als COO aan het eind van 2004.

In zijn rol als COO zal Barnicoat alle Endemol werkmaatschappijen in 23 landen aansturen. In die hoedanigheid zal hij ook deel blijven uitmaken van de Board van Endemol UK. Bazalgette behoudt zijn huidige rol als Chairman van Endemol UK. Als CCO van Endemol is hij tevens verantwoordelijk voor de creatie van content binnen de internationale groep.

Voorzitter en Chief Executive Officer Joaquim Agut zegt: Ik ben zeer tevreden met de benoeming van deze twee top executives. Beide hebben een uitstekende staat van dienst in de media-industrie en het staat buiten kijf dat zij een geweldige bijdrage zullen leveren aan ons team .

Peter Bazalgette is sinds 2002 Chairman van Endemol UK. Daarvoor was hij Creative Director van de UK groep. Hij kwam bij het bedrijf in 1990 toen hij zijn eigen bedrijf Bazal (het huidige Endemol UK Productions) verkocht aan Broadcast Communications. Hij is de bedenker van een lange lijst formats, waaronder Ready Steady Cook en Changing Rooms (In Holland staat een huis).

Tom Barnicoat was Chief Executive in Engeland sinds 1995, toen het bedrijf opereerde onder de naam Broadcast Communications en volledig in handen was van de Guardian Media Group. Endemol kocht 50% van de groep in 1998 en verkreeg de resterende 50% in 2000.

Met de komst van Tom Barnicoat en Peter Bazalgette zal de samenstelling en portefeuilleverdeling van de Raad van Bestuur van Endemol er als volgt uit gaan zien:
* Joaquím Agut Bonsfills, Voorzitter en CEO (Chief Executive Officer).
* Drs. Alex Oostvogel RA is CFO (Chief Financial Officer).
* De portefeuille van ir. Hubert Deitmers omvat Mergers & Acquisitions, Corporate Development, Juridische Zaken en Interactive.
* Tom Barnicoat is COO (Chief Operating Officer) en heeft als zodanig alle TV-werkmaatschappijen binnen de Endemolgroep.
* Peter Bazalgette is CCO (Chief Creative Officer) en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de creatieve processen binnen de groep.
______________



Endemol Entertainment