Gemeente Capelle a/d IJssel

Speelautomatenhal op termijn mogelijk in centrum

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft aangegeven dat als er een speelautomatenhal in Capelle zou komen, deze in het vernieuwde stadscentrum thuishoort. In de toekomst zou zon hal in de centrumplannen kunnen worden ingepast. Uit procedurele overwegingen stelt het college de gemeenteraad voor in zijn vergadering van 13 december aanstaande de Speelautomatenhalverordening Capelle aan den IJssel 2001 in te trekken.

Centrum
Het college is tot de conclusie gekomen dat voor een speelautomatenhal alleen plaats is in het centrum van de gemeente: het gebied dat wordt begrensd door de verkeersruit Rivierweg, Fluiterlaan, Kerklaan en Reigerlaan. De komst van een hal zou een aanvulling zijn voor het theater en de horeca in dit uitgaansgebied. Door deze bedrijven dicht bij elkaar te plaatsen, kan er onder andere op een efficiëntere en effectievere wijze worden toegezien op de orde en veiligheid van de omgeving. Ook is het centrum goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer en is er voldoende parkeergelegenheid voorhanden.

Centrumplannen
Voor het centrum worden op dit moment plannen gemaakt, voor verdere modernisering van het stadshart. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor de verordening in te trekken. Volgens de verordening zou de burgemeester binnen een half jaar nadat een aanvraag is gedaan een besluit hierop moeten nemen en mogelijk een vergunning afgeven. De plannen voor het centrum zijn dan nog niet klaar, zodat een goede inpassing in de vernieuwde omgeving nog niet mogelijk is. Zodra de centrumplannen in een zodanig stadium zijn dat een speelautomatenhal in deze plannen zou kunnen worden opgenomen, komt een nieuwe speelautomatenhalverordening opnieuw in beeld.