Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 24 november

Alkmaar 24-11-2004 - 15.05 uur

Verkeerscontroles
Heiloo, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdag werden op verschillende plaatsen in Heiloo verkeerscontroles gehouden waarbij in totaal 52 bekeuringen werden uitgeschreven. Er werd gecontroleerd op plaatsen en onderwerpen waarover bij de politie regelmatig klachten van bewoners ontvangt. Zo werd er ondermeer geschreven voor het rijden op opgevoerde bromfietsen, te hoge snelheid (hoogst gemeten snelheid 89 km/uur op de Vennewatersweg), niet dragen van een helm of veiligheidsgordel, negeren van rood licht en het rijden met defecte verlichting. Bergen, woensdag 24 november 2004
Op de Bergerweg in Bergen werd op woensdagmorgen een verlichtingscontrole gehouden. Ongeveer 30 (brom)fietsers werden gecontroleerd. Bij 5 bestuurders bleek het licht van hun fiets defect te zijn. Zij kregen een proces-verbaal.

Tasjesroof
Heerhugowaard, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdagmiddag omstreeks 16.25 uur, reed een 33-jarige vrouw uit Heerhugowaard op de fiets over de Middenweg in Heerhugowaard. Zij kwam uit de richting Alkmaar en was bijna bij de rotonde met de Reuzenpandasingel toen en een bromfiets naast haar kwam rijden. De bestuurder van de bromfiets rukte de tas van de schouder van het slachtoffer en ging er vervolgens vandoor. De verdachte was gekleed in een donkere jas en droeg een zwarte helm. Hij reed op een scooter. Alkmaar, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur fietste een 66-jarige vrouw uit Alkmaar over de Molenkade in haar woonplaats. Voor op haar fiets zat een fietsmandje waarin haar tas zat. De vrouw werd klemgereden door een jongen op een fiets. De jongen pakte de tas uit het mandje en reeds vervolgens hard weg. In de tas zat onder anderen een portemonnee met een klein geldbedrag.

Dealer gepakt
Alkmaar, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdagmiddag omstreeks 17.10 uur zag een motorrijder van de politie een voor hem bekende drugsgebruiker/drugsdealer staan op de Wildemanstraat in Alkmaar. Bij controle bleek de man 15 bolletjes wit poeder en een zakje gedroogde paddenstoelen bij zich te hebben. De man werd aangehouden en de drugs werden in beslag genomen.

Inbrekers aangehouden
Alkmaar, woensdag 24 november 2004
Op woensdagmorgen omstreeks 03.50 uur kreeg de politie een melding van een buurtbewoner, dat er ingebroken zou worden in een flatgebouw aan de Camphuysenstraat in Alkmaar. Ter plaatse bleek de toegangsdeur naar het trappenhuis van de flat opengebroken te zijn. Onderzoek in het flatgebouw leverde twee verdachten op die bezig waren met een boormachine en een breekijzer een voordeur van een woning te forceren. Beide mannen (22 en 26 jaar en beiden afkomstig uit Alkmaar) werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbraak
Alkmaar, woensdag 24 november 2004
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 23.00 en 08.30 uur werd er ingebroken in een hoekwoning aan de Bisschop Bottemannestraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door via een bovenlicht aan de achterzijde van de woning. Uit het pand werden een laptop, een beamer en een GSM ontvreemd.