Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 24 november

Hoorn 24-11-2004 - 15.08 uur

Verkeerscontroles
Westfriesland, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdag werden op verschillende plaatsen in Andijk, Medemblik, Hoogkarspel, Grootebroek en Hoorn verkeerscontroles gehouden. Gekozen werd voor plaatsen waarover door bewoners wordt geklaagd over te hoge snelheden en agressief rijgedrag van het verkeer. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor te hoge snelheid, het niet dragen van een veiligheidsgordel en niet stoppen voor rood licht. Grootebroek, woensdag 24 november 2004
Op woensdagmorgen werd op de Raadhuislaan in Grootebroek een verkeerscontrole gehouden die speciaal gericht was op (brom)fietsverlichting. In totaal kregen 7 bestuurders een bekeuring omdat hun verlichting defect was. Vervolgens werd op de Wijzend een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden 7 bromfietsers bekeurd omdat zij op een opgevoerde brommer reden. Daarnaast werden 18 bekeuringen uitgeschreven in verband met verschillende (technische) overtredingen en te hoge snelheid. Een bestuurder werd zelfs geklokt op 93 km/uur binnen de bebouwde kom.

Inbraak in woning
Bovenkarspel, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdagmorgen werd er tussen 01.00 en 07.30 uur ingebroken in een woning aan De Akker te Bovenkarspel. De daders kwamen binnen door het slot van de garagedeur te forceren. Uit de woning werden geld, een bankpas en een gouden halsketting ontvreemd.